28. kolo
16.03.2019 13:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Alavés porazil poslední Huescu a je v kontaktu s Ligou mistrů

Alavés dokázal zvítězit na hřišti poslední Huescy 3:1 a drží se dva body za čtvrtým Getafe. Domácí tým nesehrál špatné utkání, na rychlou branku Calleriho stejně rychle odpověděl, ale závěrečné minuty utkání nezvládl a dvakrát inkasoval. Nejprve se trefil Guidetti a po něm znovu Calleri.

Pro Deportivo Alavés to byla důležitá výhra, která ho stále drží ve hře o Ligu mistrů. Hosté navíc po tomto kole stáhli manko na čtvrté místo už jen na dva body. Naopak Huesca si komplikuje situaci a na sedmnáctý Valladolid už ztrácí sedm bodů.

Huesca nevstoupila do utkání dobře a poprvé inkasovala už ve 13. minutě, kdy se z pokutového kopu prosadil Jonathan Calleri. Všemu předcházela ruka v pokutovém území, kterou ale musela potvrzovat videotechnologie. Následně neuběhly ani tři minuty a penalta za tutéž samou věc se pískala i na druhé straně. Luis Ávila jí stejně jako Calleri bez problémů proměnil a srovnal na 1:1. Ze strany Huescy to však byl jediný důvod k radosti. Ještě v prvním poločase musel pro zranění opustit hrací plochu Miramón, kterého nahradil Rivera.

Další zajímavé situace byly k vidění až po změně stran. Hned po přestávce nebyla Alavésu kvůli ofsajdu uznána branka a v 60. minutě zazdil obrovskou příležitost domácí Álex Gallar. Ten po přihrávce z levé strany zakončoval na značce pokutového kopu, jenomže branku Pacheca hodně vysoko přestřelil.

Rozhodující chvíle utkání nastala osm minut před koncem, kdy Alavés zahrával rohový kop a prodloužený centr na zadní tyč dopravil do sítě John Guidetti. Huesca musela otevřít hru a to se jí zakrátko stalo osudným. V 88. minutě obdržel pas za obranu Jonathan Calleri a svojí druhou brankou v zápase definitivně rozhodl o vítězství Alavésu 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele