36. kolo
05.05.2019 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Betis neproměnil proti Eibaru penaltu, a proto odjíždí s prázdnou

Eibar ve vyrovnaném souboji s konkurenčním Betisem potvrdil dobrou formu před vlastními fanoušky a nakonec zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. O svém úspěchu rozhodl v nastavení úvodního dějství a po výměně stran přečkal pokutový kop protivníka. V tabulce se posunul na jedenáctou pozici se šestačtyřiceti body a ve zbývajícím průběhu určitě bude bojovat o horní polovinu. Real doposud posbíral o dva body méně a nachází se na třináctém místě.

Nedělní duel nabídl několik vyložených možností a diváci si rozhodně zasloužili vidět více než jen jednu branku. První větší příležitost se zrodila přesně po odehrané čtvrthodině, kdy z pětadvaceti metrů napřáhl Guardado a pozorný gólman Dmitrovič dokázal jeho bombu nadvakrát zkrotit ve svých rukavicích. Po půl hodině hry vyrobil obrovskou hrubku při rozehrávce hostující brankář Robles, ale domácí celek jeho zaváhání nepotrestal.

Zhruba deset minut před přestávkou si však sevillský strážce svou reputaci vylepšil a jedovatý projektil z levé strany odvrátil famózně jednoruč na rohový kop. Hosté mohli z ničeho nic udeřit ve 43. minutě. Z hranice šestnáctky zkusil štěstí třiadvacetiletý argentinský záložník Lo Celso a orazítkoval levou konstrukci, Dmitrovič se jen naprázdno proletěl vzduchem. SD nalomil protivníka vítěznou trefou v poslední možnou chvíli první půle.

Po přihrávce od Orellana se opřel do balónu levačkou z nějakých dvaadvaceti metrů Cote a jeho křížný přízemní pokus zapadl přímo ke vzdálenější konstrukci. Devět minut po výměně stran mohl Orellana zvýšit náskok svého celku, ale ve finální fázi zazmatkoval a pálil příliš vysoko až na tribuny. Z následné akce naopak mohl vyrovnat Guardado, jenomže tváří v tvář proti Dmitrovičovi neuspěl a trefil pouze jeho levou nohu.

V 66. minutě si Cote neobratně počínal v souboji s Joaquínem a rozhodčí Iglesias bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil Lo Celso a srbský strážce ve službách Eibaru odvrátil jeho střelu brilantně nohou do bezpečí. V 89. minutě zabránil druhému gólu ve své síti Robles a technický pokus Cucua vytáhl jednoruč mimo prostor tří tyčí, výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele