20. kolo
21.01.2019 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Eibar proti Espanyolu ukončil čekání na vítězství

Nečekaně snadné vítězství si před skromnou návštěvou stadionu Municipal de Ipurua připsal domácí Eibar. Los Armeros zvítězili poprvé od konce listopadu a Espanyol přitom porazili třemi brankami. Už v prvním poločase se prosadil Sergio Enrich a ve druhém na něj navázali Pablo de Blasis a Charles.

Eibar konečně ukončil čekání na vítězství a zvítězil po dlouhých šesti kolech bez výhry. Naposledy se ze tří bodů radoval proti Realu Madrid. Na velkou senzaci ale nedokázal navázat a díky smolné sérii se propadl až hluboko do druhé poloviny tabulky. Espanyolu zároveň oplatil porážku z 6.kola, kde v Katalánsku prohrál nejtěsnějším rozdílem.

Utkání na stadionu Municipal de Ipurua měl od počátku pevně ve svých rukou. Věřte nebo ne, Espanyol si za celý zápas nepřipsal jedinou střelu na branku a s takovou mohl jen stěží uspět. Los Armeros mohli udeřit už po devíti minutách, ale Kike García z malého vápna na Diega Lópeze nevyzrál. Zkušený brankář předvedl reflexivní zákrok a balón vyrazil na rohový kop. Na druhé straně se zase šikovně uvolnil Léo Baptistão, jenomže v klíčový moment netrefil branku.

Ve 23.minutě rozehrávali domácí rohový kop a Sergio Enrich z rohu malého vápna trefil padající balón přímo mezi nohy vyběhnutého Lópeze - 1:0 pro Eibar! Domácí úvodní branka nabudila a ti byli i nadále lepším týmem. Espanyol se do příležitostí nedostával a jestli chtěl pomýšlet na body, musel po obrátce hodně přidat.

Katalánci však odstartovali druhý poločas jak nejhůře mohli. Obrana hostů při bránění úplně zapomněla na nabíhajícího Pabla De Blasise, který v náběhu a zblízka střelou pod břevno zvýšil na 2:0. Espanyol neprobrala ani druhá inkasovaná branka a z jeho strany to bylo v tomto utkání čiré zoufalství. Ránu z milosti pak hostům zasadil šest minut před koncem Charles, když propadnutý balón rovnou z voleje napálil přesně k tyči. Eibar vyhrál jasně 3:0 a poprvé od konce listopadu loňského roku zvítězil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele