26. kolo
03.03.2019 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Eibar tři minuty před koncem rozhodl o vítězství nad Celtou Vigo

Celta Vigo si ani po tomto kole nepolepší, neboť nezvládla další utkání a na půdě Eibaru podlehla nejtěsnějším rozdílem. Dlouho to přitom vypadalo na remízu, než tři minuty před koncem rozhodl Sergio Enrich.

Celestes od počátku nového roku sbírají body jen s velkými obtížemi a vzhledem k tomu, že balancují nad sestupovou propastí, potřebovali na hřišti Eibaru uspět. Hosté si zatím v klidu hoví na dvanáctém místě, to však neznamená, že nechtěli všechny body, zvláště před vlastními fanoušky.

Lépe začali hosté a první velká příležitost se jim naskytla po šesti minutách, kdy sám na branku pelášil Braiz Méndez, ale golman Dmitrovič výborně zasáhl. Pak už byl aktivnější Eibar a ve 26.minutě dokonce vstřelil gól, který však hlavní sudí nemohl uznat. I když měli domácí větší převahu, nebezpečnější byla Celta Vigo. Ve 40.minutě zazdil obrovskou příležitost Maximiliano Gómez, když z malého vápna orazítkoval břevno! Zahozené šance museli Celestes hodně mrzet.

Po změně stran, přesně v 67.minutě došlo ve vápně hostí k penaltovému zákroku, který si rozhodčí ještě ověřoval u videa a nakonec dal domácím za pravdu. Penalty se ujal Charles a neudělal to vůbec dobře, balón napálil hodně nad, takže i Eibar dokázal zahodit nemožné. Nicméně truchlit nakonec nemusel. Tři minuty před koncem udělal ve vápně velký průvan střídající Cardona a i když nevystřelil ideálně, balón propadl na kopačku Sergio Enricha, který se stal hrdinou utkání. Celta už neměla mnoho času a nedostala se ani do závěrečného tlaku. Eibaru zvítězil 1:0 a posunul se na deváté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele