5. kolo
22.09.2018 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SD Eibar - CD Leganés 1:0

Po dvou úvodních porážkách zkraje nového ročníku se Eibar evidentně začíná dostávat do své pohody, jakou například vykazoval v minulé sezóně. Po vítězství nad San Sebastiánem a remíze na půdě favorizovaného Atlética Madrid před vlastními fanoušky porazil trápící se Leganés, které naopak utrpělo už svou čtvrtou prohru během uplynulých pěti ligových kol.

V rámci působení v nejvyšší soutěži jsou oba kluby v podstatě nepolíbenými pannami. Proto se v historii střetly jen čtyřikrát, přičemž vzájemná bilance jednoznačně hovořila ve prospěch baskického celku, jenž vyhrál třikrát a jednou remizoval. Teď si na své konto připsal již čtvrtý skalp, ten se mu dokonce podařilo udělat v řadě, a již potřetí vyhrál nejtěsnějším možným rozdílem.

Domácí byli po třech bodech přece jenom o něco hladovější, už v 9. minutě se mohli ujmout vedení, když hostující záložník Rubén Pérez ve snaze odkopnout míč trefil pouze Escalanteho, od nějž se balón dostal do vápna šťastně k jeho spoluhráči Paulovi Oliveirovi, jenže ten selhal v koncovce a z velmi dobré pozice nasměroval svůj pokus pouze na tribuny za bránou.

Na druhé straně se sice dostal do vyložené příležitosti Michael Santos, který z úhlu svou střelou pořádně vystrašil zasahujícího gólmana Dmitroviče, i kdyby ale míč skončil v brance, neplatil by případný gól kvůli domávnutému ofsajdu. Ve 20. minutě naopak znovu udeřil Eibar, konkrétně se jednalo o Sergiho Enricha, jehož dělovka vyslaná z vápna orazítkovala břevno.

Po půlhodině hry mohli prolomit dosud bezbrankové skóre hosté, po rohovém kopu Siovas prodloužil hlavou balón na hranici brankového území, odkud hlavičkoval nebezpečně Carrillo, Dmitrovič ovšem vytasil fantastický zákrok. Ke změně skóre nakonec došlo v 52. minutě. Kdyby přitom o pár chvil dříve Carrillo znovu nezahodil svou možnost, kdo ví, jakým směrem by se utkání upínalo.

Armagiňak poprvé a naposledy rozvlnili síť poté, co hlavičku Sergiho Enricha stačil gólman Pichu Cuéllar vyrazit jen do břevna, od nějž se míč odrazil k nohám Kikeho, a ten již pohodlně dorážel. Leganés odehrál opravdu hodně bídný druhý poločas, v němž měl k vyrovnání hodně daleko. Naopak třeba Kike mohl v 70. minutě náskok navýšit, v koncovce se mu ale vůbec nezadařilo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele