27. kolo
10.03.2019 20:45 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Real Madrid čtyřmi brankami otočil zápas s Valladolidem

Real Madrid si s chutí zastřílel ve Valladolidu a po výhře 4:1 alespoň trochu zmírnil velké zklamání z uplynulého týdne. Madridský gigant sice v utkání prohrával, ale pak se střelecky rozjel a zejména díky skvělému výkonu Karima Benzemy nastřílel čtyři branky. Černou kaňkou na jinak povedeném výkonu bylo vyloučení defenzivního záložníka Casemira.

Dvě domácí porážky s Barcelonou a k tomu výprask od Ajaxu Amsterdam v Lize mistrů, Real Madrid měl ve Valladolidu co napravovat. Do utkání ale nevstoupil vůbec dobře, protože domácí měli už ve 13. minutě k dispozici pokutový kop. Odriozola naháněl unikajícího Óscara Plaňa všemi možnými prostředky, což neuniklo zraku sudího Gila a po jeho verdiktu se kopala penalta. Rúben Alcaraz však nabídnutou možnost doslova zpackal a branku hodně vysoko překopl.

Real Madrid si však žádné ponaučení nevzal a za chvíli byl znovu v problémech. Po rychlé akci vstřelil gól Sergi Guardiola a až technologie VAR odhalila ofsajdové postavení a tím pádem branka neplatila. Následně přišel málo vídaný okamžik, neboť hned vzápětí vstřelil Guardiola další gól a ten po zásahu VAR také neplatil. Neproměněná penalta a dva neuznané góly však Valladolid nezlomily a domácí se konečně dočkali ve 29. minutě, kdy balón zblízka doklepl do prázdné branky Anuar Tuhami.

Hosté začali konečně hrát až po inkasované brance a o pět minut později vyrovnali. Po rohovém kopu brankář Masip ve vzduchu zaváhal a propadlý balón doklepl do prázdné branky stoper Raphaël Varane. Těsně před koncem prvního poločasu pak prověřil nebezpečnou střelou Masipa záložník Casemiro.

Valladolid hrál i po přestávce velmi dobře a Real byl znovu v úzkých, jenomže Antoňita zblízka na balón nedosáhl. Pro vývoj utkání byl naprosto zásadní moment z 51.minuty, kdy byl ve vápně faulován Odriozola a penaltu měl tentokrát k dispozici Bílý balet. Karim Benzema nic podobného jako Alcaraz nepřipustil, Masipa poslal na druhou stranu a Real poprvé v zápase vedl. Pro do té doby lepší Valladolid to byla těžká psychická rána a Real toho bez lítosti využil. V 59.minutě zvyšoval na 3:1 po centru Kroose znovu Karim Benzema.

Domácí se ještě mohli vrátit do utkání, ale Sergi Guardiola podtrhl svojí smůlu, když orazítkoval tyčku Courtoisovy branky. Valladolidu nakonec nepomohlo ani vyloučení Casemira deset minut před koncem, brazilský záložník bránil v rychlé rozehrávce a sudí to ocenil druhou žlutou kartou. Šlo o poměrně diskutabilní rozhodnutí. Každopádně Valladolidu to stejně nepomohlo, tečku za utkáním udělal po dobré souhře s Benzemou Luka Modrić.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

0:1

Reagovat
boryland

1:1............

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele