33. kolo
21.04.2019 16:15 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Madrid vyprovodil Athletic třemi góly, všechny zaznamenal Benzema

Jestli je po odchodu Cristiana Ronalda pro Real Madrid někdo nepostradatelný, je to útočník Karim Benzema. Francouz ve druhém poločase zápasu s Athleticem rozjel svůj ofenzivní koncert a hattrickem zařídil vítězství Realu v celkové výši 3:0. Bílý balet si na Santiago Bernabéu vítězství zasloužil, po celé utkání měl více ze hry a nakonec byl i dostatečně efektivní.

Realu v utkání chyběl stoper Sergio Ramos, jinak Zinedine Zidane poslal na trávník svojí obvyklou jedenáctku. Kapitánskou pásku přitom navlékl krajní obránce Marcelo. Baskové slavný celek třikrát v řadě obrali o body, porazit ho však nedokázali více jak čtyři roky. Ještě výrazně starší je vítězství v Madridu, které se naposledy zrodilo v roce 2005.

Athletic se v prvním poločase držel, Real sice měl častěji balón na svých kopačkách, ale před šestnáctkou nedokázal zakončovat. Hosté svoje snažení omezili na několik centrů, se kterými Keylor Navas neměl problémy.

Real se dočkal úvodní branky až krátce po změně stran. Ve 48. minutě zakončil rychlý kontr po Asensiově přihrávce z pravé strany Karim Benzema. Domácí tým měl i nadále převahu, ovšem do koncovky se zas tak často nedostával. Brankář Herrerín nemusel po delší čas vůbec zasahovat, přesto čtvrthodinu před koncem podruhé inkasoval. Karim Benzema si tentokrát seběhl na vzdálenější tyč a hlavou po rohovém kopu zvýšil na 2:0.

Do konce utkání ještě zbývalo i s nastavením zhruba patnáct minut, ale Athletic už to měl hodně složité. Za celé utkání se Baskům nedařilo dostat soupeře pod tlak a nepovedlo se to ani v závěru. Střídající Gareth Bale orazítkoval v 90. minutě břevno a v nastavení upravil skóre do konečné podoby opět Karim Benzema. Francouzský kanonýr potrestal velkou hrubku brankáře Herrerína, který si vyběhl až za pokutové území, jenomže balón špatně odhlavičkoval a Gareth Bale přihrál Benzemovi, který obloučkem do prázdné branky zkompletoval hattrick.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
boryland

2:2...………………….

Reagovat
Pharrell

4:2

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele