26. kolo
01.03.2019 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Girona opět vyloupila Madrid, tentokrát zvítězila na Rayu.

Girona se před čtrnácti dny nakopla výhrou na Realu Madrid a v předehrávce 26.kola zvítězila i na půdě dalšího madridského celku, méně slavnějšího Raya Vallecana. Výhru 2:0 zrežírovala hlavní opora týmu Cristhian Stuani, utkání také ovlivnilo vyloučení Abdoulaye By.

Katalánský celek je v dobré formě, od výhry na Santiago Bernabeu uběhlo čtrnáct dní a během nich dokázal skromný klub plichtit se San Sebastianem a v tomto zápase porazit i Vallecano. Domácím se touto porážkou opět o něco více zkomplikoval boj o záchranu.

Rayo nevstoupilo do utkání úplně šťastně, i první gólovky měla na svědomí Girona. Tu první vypracoval Pons pro Portua, který ale nedokázal trefit přesně branku. Krátce na to chyboval i brankář Dimitrievski a Granell z dělovky orazítkoval břevno. Girona se nakonec zaslouženě dostala do vedení přesně ve 30.minutě, kdy propadlý balón z rohového kopu napálil do sítě Cristhian Stuani. Hosté mohli do šaten ještě navýšit, ale Pons trefil brankovou konstrukci. Vallecano se štěstím prohrávalo jen o jeden gól.

Domácí kouč Míchel nemohl být s výkonem svých svěřenců v žádném případě spokojen. Rayo hrálo před vlastním publikem ustrašeně a Girona ho přehrávala. Zápas však ještě nebyl ztracen. Po obrátce mohl vyrovnat Suárez, který po krásném posunutí pálil jen do nohou Iraizoze. Pak ale přišla pro Rayo velká komplikace, v 60.minutě Ba přidržel unikajícího Stuaniho za dres a protože se hostující hráč řítil sám na branku, nemohlo z toho být nic jiného, než vyloučení.

V oslabení to měli domácí složité, Girona v pohodě kontrolovala hru a pět minut před koncem definitivně stvrdila své vítězství. Druhou branku v zápase vstřelil po Porrově centru Cristhian Stuani.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele