25. kolo
24.02.2019 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Real díky dvěma penaltám přetlačil domácí Levante

Real Madrid urval důležité vítězství na hřišti Levante, když vstřelil vítěznou branku až čtvrthodinu před koncem. Levante dlouho drželo s favorizovaným Realem remízu, než utkání rozhodla welšská hvězda Gareth Bale. Závěr zápasu byl hodně emoční, červenou kartu viděli jak hostující Nacho, tak domácí Dwamen.

Barcelona i Atlético vyhráli a v neděli večer přišla řada i na Real Madrid. Solariho svěřenci se potřebovali udržet v kontaktu s druhým místem a na půdě valencijského celku vyhrát.

Levante se však slavnějšího soka vůbec nezaleklo a dost překvapivě určovalo tempo prvního poločasu. Ve 23.minutě orazítkoval po rohovém kopu tyčku Roger Martí a Roberova střela o pár minut později zase skončila těsně nad. Real se s blížícím se koncem poločasu konečně dostal do hry a Vinícíus Júnior zblízka nedokázal zakončit, když mu i vyběhnutím zmenšil úhel brankář Fernández. Jak už to v poslední době v zápasech Realu bývá, rozhodla efektivita a tu mívá hostující tým smrtící. Modrićův centr zasáhl bránící Iglesias rukou a sudí nekompromisně odpískal pokutový kop. Karim Benzema si nedělal problémy, Fernándeze poslal na opačnou stranu branky a Real Madrid vedl 1:0. Ještě do poločasu spálilo Levante obrovskou příležitost, když se Roger Martí hnal sám na Courtoise a balón poslal jen do tyče.

Valencijský celek sice prohrával, ale první poločas ukázal, že i s Realem se dá hrát. Favorit měl první šanci druhého poločasu, ale Benzema hlavičkoval po standardce nad. Přesně po hodině hry Levante srovnalo, na parádní průnikovku si seběl Morales a přihrávkou do vápna našel v běhu zakončujícího Rogera Martího.

Pro Bílý balet byla remíza málo a velkou šanci vrátit zpátky vedení měl talentovaný Vinícius. Ten stejně jako před ním Roger Marí pelášil sám na branku a v tomto případě předvedl vynikající zákrok Fernández. Real ale stupňoval svůj tlak a k další brance mu nakonec pomohl druhý pokutový kop. Doukouré šel neopatrně do souboje o míč s Casemirem, fauloval a sudí odpískal penaltu. K té se tentokrát postavil Gareth Bale a rovněž střelou do opačné strany vsítil gól.

Ještě jakousi naději vykřesalo vyloučení stopera Nacha, jenž uviděl druhou žlutou kartu, ale čas byl pro domácí neúprosný. Frustraci pak dal najevo vystřídaný Rubén Rochina, který také uviděl červenou kartu a to byl poslední zajímavý okamžik v utkání.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
valloire

0-2

Reagovat
boryland

2:1.................

Reagovat
Messi the Genius"10"

Nezávislá anglická tlač to hodnotí nasledovne:

"Real Madrid beat Levante thanks to VAR and referee Ignacio Iglesias Villanueva."

Aby to nevyznelo že sme tu na tejto stránke všetci zatrpknutí voči Madridu.

Objektívna realita sa nedá zahovoriť tak ako sa nedá zahovoriť prd v aute.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele