33. kolo
21.04.2019 12:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Levante má další remízu 2:2, tentokráte s Espanyolem

Levante uhrálo s Espanyolem jen bod a v boji o záchranu je to málo. Valencijský celek sice zůstane i po tomto kole mimo sestupové pozice, ovšem k dobru má jen dva body.

Domácí celek vstoupil do utkání aktivněji, jenomže v 18. minutě nedokázal ubránit protiútok vedený Sergi Darderem, jenž ještě posunul balón na Borju Iglesiase a ten z hranice šestnáctky zamířil přesně k tyči. Levante se rozhodně nedala upřít snaha o vyrovnání, i další minuty byly spíše v jeho režii, ale bez gólového vyjádření.

V závěru prvního poločasu mělo Levante velké štěstí, Espanyol si nejprve vytvořil obrovskou šanci, ale brankář Aitor Fernández na brankové čáře udržel balón i následné pokusy o jeho bezprostřední dorážku. Úplné nebezpečí však Levante nezažehnalo, hosté byli stále v tlaku a dali gól, jenomže parádní rána Marca Rocy, která skončila v síti, nemohla být kvůli ruce uznána. Levante prohrávalo po prvním poločase 0:1 a potřebovalo zabrat. Druhé dějství sice nezačalo nijak aktivně, ale po hodině hry přeci jenom srovnalo stav. Vynikající nákop do šestnáctky zakončil z malého vápna "rybičkou" Rúben Vezo.

Výsledek 1:1 dlouho nevydržel, Espanyol si o dvě minuty později vzal vedení zpátky, když až k Marcu Rocovi na zadní tyč doputoval balón a hostující hráč jej nekompromisně napálil do sítě. Na tahu bylo znovu Levante a čtvrthodinu před koncem přišla parádní odpověď. Borja Mayoral šikovně přihrál patičkou Rubénu Rochinovi a ten nechytatelnou ranou pod břevno znovu srovnal na 2:2.

Rubén Rochina se do zápasových statistik zapsal ještě jednou, když hned o minutu později fauloval Sáncheze a po druhé žluté kartě musel opustit hrací plochu. Více jak čtvrthodinovou přesilovku hosté nedokázali zužitkovat i proto, že minutu před koncem napálil jen tyčku Hernán Pérez.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele