10. kolo
27.10.2018 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Levante UD - CD Leganés 2:0

Vítězná série Levante stále nebere konce. Po veleprestižním triumfu na půdě Realu Madrid totiž tým Paca Lópeze zvládl i domácí utkání s Leganésem a díky již čtvrté výhře v řadě se pohybuje v horní polovině tabulky nedaleko příček zajišťujících účast v pohárové Evropě.

Sobotní duel do značné míry ovlivnilo počasí, které ve Valencii přineslo nebývalou průtrž mračen. Domácí byli v tu chvíli spokojenější, neboť hned na úvod skórovali brzký gól, dokud ještě trávník nebyl zcela podmáčený, a poté již ve stěží hratelných podmínkách nabyté vedení kontrolovali. V samém závěru pak hubenou výhru pojistil Rubén Rochina.

Základ úspěchu Levante položil ve čtrnácté minutě José Campaňa, který ladně proklouzl skrze soupeřovu obranu až do hloubi pokutového území, kde v obklíčení ideálně našel lépe postaveného Rogera, pro nějž už nebyl problém zabořit míč do sítě. S přibývajícími provazy deště tak padla herní iniciativa na hosty, kteří se s náročnými podmínkami popasovali chvályhodně, ovšem ani několik slibných šancí jim na vyrovnání nestačilo. Obzvláště blízko k tomu měl Siovas, jenže jeho pokus skončil jen na brankové konstrukci, přičemž Recio následně v samostatném úniku poslal míč jen do boční sítě.

Po změně stran Leganés pokračoval v ofenzivním snažení, kterému dopomohli i střídající En-Nesyri, El Zhar či Rolán, jenže s přibývajícími minutami a stále neměnným skóre museli hosté riskovat čím dál víc, až nakonec kapitulovali podruhé. V devadesáté minutě do rozhozené obrany pronikl rázně Rubén Rochina a suverénním zakončením přesně k tyči stanovil konečný stav 2:0, který Levante posouvá na zisk šestnácti bodů, pouze tři za v tu chvíli vedoucím Atléticem Madrid. Leganés zůstává s osmi body osmnáctý.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele