1. kolo
17.08.2018 20:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Girona FC - Real Valladolid 0:0

Real Valladolid slaví po návratu do první španělské ligy první bod. V nepříliš povedené a atraktivní páteční předehrávce se mu povedlo udržet čisté konto proti mnohem zkušenější Gironě. Pro domácí hráče je bezbranková remíza velkým zklamáním.

Domácí Girona se pokoušela od začátku tvořit hru a využívala k tomu především svou levou stranu, kde se vyskytoval aktivní Timor podporovaný výpady Garcíi. O chvíli později měl plné ruce práce brankář Jordi Matip, který musel být ve střehu po nebezpečném faulu Martíneze. Masip však ránu Granella na poslední chvíli vytáhl mimo tři tyče.

Portu se dostal k velice pohotovému centru, po kterém se do hlavičky natlačil Stuani. Uruguayský útočník ale hlavičkoval dva metry vedle. Obraz hry se ustálil na tlaku Girony a dobývání území soupeře, který ale houževnatě bránil. Pět minut před koncem se do míče opřel z poměrně uctivé vzdálenosti aktivní Granell, ale jeho dělovka těsně minula tyč!

Timorova rána krátce poté mířila nad břevno a první půle byla minulostí. Po změně stran Girona pokračovala v nápadité kombinaci a její snaha dostávala mnohem reálnější obrysy. Granell si všiml naběhnuvšího Stuaniho, který si ale po zpracování pomohl faulem. Granell by si za svou dnešní snahu a preciznost zasloužil minimálně jednu vstřelenou branku, ale nebylo mu přáno.

Jeho přesné pasy dělaly velké potíže obráncům hostujícího Realu Valladolid, jenže nikdo z jeho spoluhráčů z nich nedokázal vytěžit víc. Real Valladolid působil dojmem týmu, který se v první lize rozkoukává po opravdu dlouhé době, takže jeho ofenzivní snahy se omezovaly na nákopy od brankáře. Vepředu se o nebezpečí pro domácí Gironu mluvit nedalo.

Dvacet minut před koncem se Girona dostala do zajímavé šance. Stuani si pohlídal ofsajd a zakončoval ke vzdálenější tyči, jenže těsně minul bránu! Na přesný centr Stuaniho nakonec Granell i přes povedený výskok nedosáhl. Granell pak těsně před koncem utkání ještě jednou hledal nabíhajícího Lozana, který měl ale příliš dobrého a pozorného strážce v Masipovi.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Jordi Alba

Snad si zahraje Pedro Porro.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele