10. kolo
27.10.2018 13:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Girona FC - Rayo Vallecano 2:1

Girona nakonec doma zvládla náročné utkání s Rayem a připsala si další cenné tři body. Ty jí zajistil Cristian Portu, který se prosadil hned dvakrát. Hosté sice v závěru snížili po brance Gálveze, ale na body to nestačilo.

Domácí Girona byla v tomto záchranářském duelu mírným favoritem a to se jí nakonec povedlo potvrdit. Prakticky po celý zápas byla lepším týmem, i když si musela dávat pozor na občasné výboje hostí. Jako třeba v 6. minutě, kdy se k ráně z levé strany dostal útočník De Tomás a brankář Bounou musel na zem, aby jeho skákavý pokus chytil. Další zajímavou ránu vyslal záložník Gianelli Imbula, avšak jeho rána byla sražena na roh.

Po uplynutí dvaceti minut se málem prosadila domácí Girona. Pere Pons se natahoval po efektivní nahrávce od spoluhráče a dokázal míč špičkou kopačky ještě před brankářem zasáhnout, jenže mířil mimo! Na opačné straně si za obranu naběhl De Tomás a po nepřesné obranné hlavičce domácích obránců se dostal k voleji, jenže Bounouovu svatyni přestřelil.

Mnohem úspěšnější byli domácí po třiceti minutách. Gálvez totiž ve vlastním vápně sáhl po unikajícím Lozanovi a sudí okamžitě pískal penaltu! K ní se postavil osvědčený střelec Cristian Portu a nemýlil se - 1:0 pro domácí Gironu. Brankář García musel ke konci první půle zasahovat ještě po ráně domácího jmenovce, kterým byl Borja.

A inkasoval ještě jednou. Ve 45. minutě se možná hosté viděli už v šatně, ale z omylu je vyvedla rychlá kombinace Girony. Znovu Borja García u míče, tentokrát šikovně prostrčil míč na nabíhajícího Cristiana Portua a ten se mohl přesnou trefou znovu zapsat do statistik utkání - 2:0.

Po změně stran se Rayo zlepšilo a přidalo na tempu, ale velmi dlouho mu trvalo, než vymyslelo nějakou pořádnou šanci. V 61. minutě si ale poradilo a snížilo. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal De Tomás, jehož zakončení brankář Bounou vyrazil. Alejandro Gálvez měl už hodně snadnou práci a odražený míč poslal do sítě. Hosté už ale nic dalšího nevymysleli, ani když se v 88. minutě nechal vyloučit Anthony Lozano.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele