19. kolo
12.01.2019 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Girona i Alavés získali po bodu

Girona si s Alavésem rozdělila body za remízu 1:1 a výsledek je z obou stran spravedlivý. Na stadionu Montilivi se odehrálo pěkné utkání, kterému scházel jen vítěz. Domácí sice rychle poslal do vedení Cristhian Stuani, ale za Deportivo srovnal na začátku druhého poločasu Borja Bastón.

Zápas nabídl několik šancí na obou stranách. Tu první a zároveň gólovou měla Girona. Porro poslal ze strany přihrávku na Cristhiana Stuaniho, který si balón kopačkou z první přizvedl a pak akrobatickou střelou přes hlavu překonal brankáře Pacheca! Výstavní branka v podání Stuaniho znamenala vedení Katalánců 1:0. Girona byla herně lepší i v následujících minutách, byť do vážnějšího zakončení se nedostala. Naopak po půlhodině hry si Alavés vytvořil závar před bránou soupeře a v jednu chvíli zachránila domácí tyčka. Veškeré vzrušení i následný penaltový zákrok vyrušil zdvižený praporek pomezního. O chvíli později bylo živo i před Pachecem, ale i hosté závar domácích přežili bez úhony.

Girona z převahy prvního poločasu vytěžila jen jednu branku a dalo se očekávat, že Deportivo ve druhém poločase přidá plyn. To se skutečně potvrdilo a v 51. minutě už bylo srovnáno. Borja Bastón si na malém vápně počkal na padající balón a ačkoliv natěsno bráněn, dokázal si poradit a zblízka procpat balón do sítě.

V 64. minutě mohla jít Girona znovu do vedení, ale Portu spálil obrovskou možnost. Po centru zprava totiž hlavičkoval před odkrytou brankou jen vedle. I druhá strana zahazovala a brankář Girony Bounou musel vytasit fantastický zákrok po hlavičce jednoho z hostujících hráčů. Zhruba o šest minut později se Katalánci dožadovali odpískání pokutového kopu, ale sudí jejich prosby nevyslyšel. Utkání mělo tempo až do samotného závěru, scházela však rozhodující branka. Na druhou stranu Girona odehrála s Alavésem vyrovnané utkání a konečná remíza je spravedlivá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele