12. kolo
10.11.2018 16:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Valencia CF 0:1

Valencia konečně vyhrála a tři body veze domů po utkání s Getafe. V zápase byla jasně lepším týmem a výhru jí zajistila proměněná penalta z 81. minuty, kterou zvládl Parejo.

Valencia toužila konečně prolomit smůlu a po několika remízách si chtěla připsat výhru. K tomu jí sloužilo utkání proti Getafe, do něhož navíc mohla poslat téměř kompletní kádr. V základní sestavě se objevili hráči jako Wass, Garay, Soler, Parejo, Rodrigo nebo Mina, který po uzdravení Valencii hodně pomáhá svými góly.

Getafe se spoléhalo na domácí prostředí a mimo jiné na služby zkušeného útočníka Moliny. V bráně byl opět Soria, před ním v poli nastoupili Portillo, Antunes nebo Cabrera s Arambarrim.

Jako první musel zasahovat hostující brankář Neto, neboť ho už ve třetí minutě pořádně protáhl Suárez. Na opačné straně se do šance pozvolna dostával Rodrigo Moreno, jenže si v rozhodující chvíli nepohlídal ofsajdovou linii.

Hodně zajímavá byla minuta třináctá. Nejprve se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu za hraní rukou, na což sudí nereagoval. Hra tedy pokračovala a po rohovém kopu se do šance protlačil obránce Cabrera. Ten z blízkosti hlavičkoval jen do tyče, načež dorážka Moliny mířila trestuhodně mimo!

Valencia rozhodně v obraně nepůsobila jistým dojmem a několikrát musel brankář Neto děkovat tomu, že hráči domácího Getafe neměli v zakončení svůj den. Po pětadvaceti minutách Valencia málem mohla slavit. Soler průnikovou přihrávkou našel Rodriga, který ale z úhlu nepropálil Soriu. Zkušený brankář Getafe míč vyrazil před sebe jen k Solerovi, jenže ten se k ráně vůbec nedostal!

Na zajímavý pas ze strany si krátce před koncem první půle naskočil Maksimović, jenže mířil hlavou jen do míst, kam se brankář Neto v pohodě dostal. Téměř už v nastavení podnikl skvělý sprint útočník Rodrigo a nakonec mohl upalovat sám na Soriu, jenže toho překonat nedokázal. Soria totiž nohou vyrazil balon do zámezí.

Hned po návratu obou jedenáctek na hřiště vyrobila obrana Valencie velkou chybu, když nechala Molinu postupovat na bránu. Ačkoliv jej tísnili dva obránci, Molina si dobře pokryl míč a dokázal vypálit. Nastřelil ale jen břevno! Brankář Soria byl s přibývajícím časem stále více zaměstnáván a dobrou ranou jej vyzkoušel také Parejo.

Valencia stupňovala svůj tlak a se snahou vstřelit branku se na hřiště dostal zkušený forvard Kevin Gameiro. Po centru Gayi postupoval na bránu, což ukončil až zdvižený praporek sudího. V 79. minutě už zápas nabídl rozuzlení. Nejprve obránce González fauloval, za což viděl žlutou kartu. Za protesty mu ale sudí ukázal ještě jednu a navíc po přezkoumání videa nařídil pokutový kop! Ten si vzal na starost Dani Parejo a bezpečně proměnil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele