8. kolo
07.10.2018 18:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Villarreal CF 3:1

Villarreal opět zklamal a pokračuje v hodně nutných výkonech. Žlutá ponorka se zatím řadí mezi nejhorší překvapení ročníku a její forma se stále nezlepšuje. Tentokrát si tři body nechal Espanyol Barcelona, který se trefil třikrát.

Villarreal před utkáním hlásal, že se chce změnit a že hodlá proměňovat daleko více šancí. O to se měli starat především Toko Ekambi, Moreno nebo Trigueros s Fornalsem. Kanonýr Carlos Bacca zůstal tentokrát jen na lavičce náhradníků. Domácí Espanyol zase spoléhal na Dardera, Garcíu nebo Granera s Iglesiasem. Právě ten se už ve třetí minutě dostal do první velké šance. Iglesias se hnal po rychlé kolmici za obranu na brankáře Asenja, jenže ten mu zmenšil střelecký úhel bravurně!

Espanyol však působil daleko více živým dojmem a jeho první branka visela ve vzduchu. Domácí příznivci se jí dočkali už o čtyři minuty později, když Villlarreal opět propadl v obraně. Espanyol tak ve větším přečíslení mohl zaútočit, míče se zmocnil Hernán Pérez a i když jej brankář Asenjo fauloval svým výběhem, Pérez jej dokázal přehodit!

O sedm minut později málem Espanyol navýšil své vedení a Villarreal opravdu v obraně hořel. Po parádním pasu se dostal do samostatného úniku Iglesias, avšak Asenjo vynikajícím zákrokem podržel svůj tým. Další Iglesiasova akce skončila jen na boční síti. Se svou troškou do mlýna přispěchal také Sergi Darder, který pálil těsně nad bránu!

Villarreal své šance moc neproměňoval a Moreno toho byl v 37. minutě živým důkazem. Povedlo se mu sice obejít brankáře a zakončit do prázdné brány, jenže na poslední chvíli se vrátil obránce, kterého Morenova rána napálila. Přesto Villarreal alespoň srovnal. Karl Toko Ekambi byl ve 45. minutě tím hráčem, který byl ve správný čas na tom správném místě a dopravil balon po centru ze strany do sítě - 1:1.

Ekambi byl aktivním hráčem také po změně stran a jednou táhl velmi povedený útok. Jenže místo střely nebo nahrávky otálel a těsně před vápnem o míč přišel. Na opačné straně vyslal krásnou střelu na brankáře Asenja obránce Dídac Vilà a Asenjo měl co dělat, aby jeho pokus vyrazil.

O chvíli později se snesl do vápna Asenja centr a hlavičkou se do něj opřel záložník Sergi Darder. Míč nakonec zamířil těsně nad bránu! V dalších momentech utkání došlo na několik střídání a deset minut před koncem se začalo dařit Espanyolu. Sergi Darder totiž stál na středu vápna, když k němu centrovaný míč odvrátil Trigueros. Darder na nic nečekal a poslal balon za záda brankáře Asenja!

A nebylo to všechno. Villarreal poté zbylé síly vrhl do útoku, ale nedával si pozor na obranné linie. Léo Baptistão toho ještě nevyužil, ale střídající Pablo Piatti v nastaveném čase už ano. Piatti podnikl útok přes dvojici obránců a dokázal zamířit přesně - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Messiáš

Ponorka strašné zklamání

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele