11. kolo
05.11.2018 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 1:0

Pyšné Katalánsko má po jedenácti odehraných kolech na prvních dvou příčkách své zástupce a ještě konkrétněji město Barcelona. Espanyol totiž zvládl dohrávku kola s Bilbaem a po nejtěsnější možné výhře se posunul už na druhé místo LaLigy. Basky skolil jedinou brankou Borja Iglesias.

Aktivněji vstoupili do utkání domácí borci, kteří byli častěji na balónu. Bilbao mělo v začátku zápasu i dost smůlu, protože už v 17.minutě musel pro zranění střídat obránce Yeray. Nová stoperská dvojice ve složení Nuňez-Martínez pak musela zachytávat ofenzivní výpady Espanyolu a to se jim dařilo takřka do konce prvního poločasu. Ve 41.minutě poslal Didac Vilá krásný centr na zadní tyč, kde se zjevil Borja Iglésias a střelou z první zařídil Espanyolu vedení! Bilbao mohlo ještě do poločasu vyrovnat, ale střela Adriána Lópeze zamířila jen doprostřed.

Po přestávce měl opět více ze hry Espanyol a velkou příležitost navýšit vedení měl Sergio García. Po rychlém kontru vyběhl brankář Bilbaa až na hranici pokutového území, kde ho García přehodil lobem, avšak balón branku těsně minul! Na druhé straně pálil střelec Aduriz, ale jen doprostřed branky, kde byl připravený Adrián López.

V 72.minutě měl Espanyol další obrovskou šanci. Piatti několikrát prováhal vhodný moment ke střele a když nakonec zakončil, poslal střelu vedle. Každopádně domácí si výsledek hlídali, ale protože vedli jen o jediný gól, museli se o něho strachovat do závěrečných minut. V nastavení znovu odmítl pojistku Borja Iglesias, když spálil třetí tutovku domácích. Espanyol nakonec stejně vyhrál a posunul se na druhé místo, za městského konkurenta FC Barcelonu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele