20. kolo
19.01.2019 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo čtvrthodinu před koncem ztratila vedení a s Valencii prohrála

Herně to dlouho nebylo ono, ale Valencia nakonec dokázala proti Celtě Vigo otočit výsledek a zvítězit 2:1. Pět minut před koncem převážil tři body na hostující stranu útočník Rodrigo. Celta přitom nezačala špatně, díky Araujovi vedla, ale čtvrthodinu před koncem inkasovala vyrovnávací gól z kopačky Torrese a v závěrečných minutách pak ještě jeden od Rodriga.

Úvodní dějství nic zajímavého nepřineslo. Vzrušení přišlo až v 26. minutě, kdy unikající Santi Mina nedokázal zakončit a vracející se obrana Viga zablokovala i následnou dorážku. Každopádně šlo o první velkou gólovku v utkání. Klíčový byl pro vývoj zápasu až závěr prvního poločasu. Celta Vigo si vytvořila tlak a nejprve Boufal donutil k vynikajícímu zákroku Neta a krátce po něm vstřelili domácí první gól. Na následný rohový kop si totiž naskočil Néstor Araujo a hlavou překonal gólmana Neta! Valencia se ještě před odchodem do šaten pokusila o vyrovnání, ale z tlaku dokázala vytěžit jen střelu Pareja, se kterou Blanco neměl potíže.

Valencia potřebovala po obrátce nutně přidat a její aktivita se skutečně zvýšila. Celta Vigo však Netopýry nepouštěla do koncovky, takže stav byl ve druhém poločase poměrně dlouhou dobu neměnný. Hosté se trápili v koncovce a na obranu Celestes ne a ne najít recept. Po hodině hry se kouč Marcelino rozhodl rozhýbat ofenzívu příchody Gameira a Torrese. A jak se nakonec ukázalo, byl to správný tah.

V 72. minutě poslal Parejo do vápna dlouhý centr, který Araujo odvrátil jen k Ferránu Torresovi, jehož přesná rána zapadla ke vzdálenější tyči, takže Valencia konečně srovnala skóre na 1:1. Následně se zdálo, že remízou zápas skončí, ani jeden tým neměl převahu, natož brankové příležitosti, jenže poslední slovo měla zničehonic Valencia. Pět minut před koncem Rodrigo uklidil do odkryté branky Gameirovu přihrávku. Valencia otočila skóre a nakonec na půdě Celty Vigo slavila velmi cenné vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele