10. kolo
27.10.2018 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Galashow Iaga Aspase zařídila Celtě tři body a drtivou výhru

Občas se přihodí, že i sebelepší výkon přijde vniveč, neboť nejlepší hráč soupeře podá hvězdný výkon a vyjde mu vše, na co sáhne. Obvykle se této role zhostí Lionel Messi, ovšem v sobotu byli diváci na stadionu Balaídos svědky nebývalého umu jiného drobného útočníka, a to Iaga Aspase. Španělský talisman Celty Vigo pokořil Eibar dvěma fantastickými góly, které po změně stran proti již odevzdanému protivníkovi v samém závěru rozmnožil ještě o jednu trefu a připsal si tak u celkové výhry 4:0 vždy prestižní hattrick.

Přesně tohle Celta v čele s koučem Mohamedem potřebovala jako sůl. Galicijský klub po slibném vstupu do sezony výsledkově upadal a s bilancí šesti zápasů bez vítězství v řadě se nad argentinským manažerem začínalo nepříjemně smrákat. Ani proti Eibaru přitom Celta nepodala nijak zvláště povedený výkon a až do šestapadesáté minuty herně tahala za kratší konec. Jedním dechem je však nutno dodat, že domácí měli Iaga Aspase. Právě díky němu platilo poločasové skóre 2:0, a když po změně stran přidal třetí gól Brais Méndez, bylo vymalováno a eibarská bojovnost vzala definitivně za své.

První Aspasovy parády se fanoušci dočkali již v páté minutě. Stačila k tomu jen obyčejná přihrávka Juncy na hranici pokutového území, kde hosté nechali Aspasovi až příliš mnoho času a následně hořce litovali, neboť jeho technický kop, který ideálně balancoval na pomezí střely a obloučku, zapadl přesně pod břevno ke vzdálenější tyči. Co na tom, že zápasu od úvodních minut dominovali hosté, zničehonic platilo skóre 1:0.

A aby toho pro eibarské nebylo málo, do konce první půle prožili ještě jednou úplně to samé. Po sérii slibných šancí, které řádně otestovaly pozornost brankáře Álvareze, totiž Aspas převzal na polovině hřiště pas Méndeze, namířil si to sprintem kupředu a vyběhnuvší brankář Riesgo se jen marně snažil vrátit zavčasu zpět, aby lapil další exkluzivní zakončení, které tomu předešlému jako by z oka vypadlo, jen přišlo z ještě větší vzdálenosti. Víc toho Celta za celý poločas nepředvedla, ostatně ani nebylo proč.

Převaha baskického celku sympaticky pokračovala i po změně stran za dvoubrankového manka, jenže v 56. minutě se Celtě povedlo vyrazit do dalšího bleskového kontru, na jehož konci se objevil Brais Méndez a tvrdou ranou propálil plachtícího Riesga potřetí. Od té chvíle již o vítězi utkání nebylo pochyb, nasazení upadlo a domácí si mohli zbytek utkání poklidně vychutnat. Třešničkou na dortu bylo Aspasovo dokonání hattricku, k němuž španělskému reprezentantovi nešikovně pomohl obránce Arbilla nedůraznou zpětnou přihrávkou brankáři, kterou Aspas vystihl, obešel Riesga a zasunul míč do sítě.

Nebylo to v tu chvíli ani celých čtyřiadvacet hodin, co se Aspas vrátil z nemocnice jakožto novopečený otec, a narození dcerky oslavil vskutku stylově. Celta díky své hvězdě zvítězila suverénně 4:0 a poskočila zpět do horní poloviny tabulky na deváté místo.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele