12. kolo
11.11.2018 20:45 CET
2 : 4
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - Real Madrid 2:4

Solariho kůra začíná fungovat! Pod vedením nového trenéra Real Madrid ještě neprohrál a tři body získal také ve Vigu. Tam mu hodně pomohl špatný výkon domácího obránce Cabrala, který kromě vstřelení vlastní branky byl ještě vyloučen.

Real Madrid našel svého spasitele. Alespoň se to zatím tak jeví, protože Santiago Solari překvapuje dobrými výsledky. Další z nich si chtěl připsat ve Vigu a využil k tomu hráče jako Kroos, Modrić, Vázquez, Odriozola, Reguilón nebo Bale. Domácí Celta se spoléhala na ofenzivní dvojku Aspas - Gómez a solidní obranu v čele s Mallem nebo Roncagliou.

Bílý balet na nic nečekal a od prvních minut začal "tancovat". Odrizovala prošel už ve třetí minutě utkání do pokutového území, přihrál na hranici pokutového území a Karim Benzema poprvé tvrdě vypálil. Francouzský mušketýr se dostal do zakončení také o minutu později po pasu od Balea, jenže tentokrát minul tyč o pár centimetrů.

Celta věděla, že zase tak velké množství šancí mít nebude, a že ty nabízené bude muset využívat co nejlépe. Ve 13. minutě málem docílila branky, když se vpřed po pasu za obranu hnal útočník Maxi Gómez, jenže toho zase zastavil zdvižený praporek sudího. Iago Aspas poté neuspěl střelou zpoza vápna, třebaže měl dostatek času na přípravu.

Po zranění Casemira přišel do hry Ceballos a s jeho nástupem dostala hra Realu více rychlosti i techniky. Ve velké šanci se ale tou dobou objevili domácí. Na centr od rohového praporku si naskočil Cabral, jehož hlavička se od tyče odrazila zpět do hry! Ve 23. minutě se už lepší Real prosadil. Luka Modrić byl architektem krásné průnikové nahrávky na Karima Benzemu, který si zpracoval míč a prostřelil brankáře Álvareze!

Další branku mohl přidat Toni Kroos. Benzema se totiž skvěle uvolnil v pokutovém území a poslal zpětnou přihrávku do vápna, jenže Kroos prázdnou bránu vůbec netrefil! Dost práce měl také Thibaut Courtois, který musel likvidovat ránu Boufala těsně před koncem půle.

Pět minut po začátku té druhé se do šance probíjel Karim Benzema a jeho krásnou ránu zastavilo až břevno! Benzema je pod Solarim hodně klíčový hráč, což dnes dokázal. Jeho napadání Celty vedlo ke ztrátě míče soupeře, načež Benzema vypálil. Míč se sice odrazil, jenže pouze do dobíhajícího obránce Cabrala - 2:0.

Gólové hody ale pokračovaly. V 61. minutě si na krásnou nahrávku do vápna naběhl obránce Hugo Mallo, kterého nikdo nehlídal. Zkušený obránce míč zpracoval a poslal přesně pod brankářem Courtoisem!

Pak se chvíli nic nedělo a vypadalo to, že další branky už jen tak nepřibudou. V posledních deseti minutách se ale s góly roztrhl pytel. David Juncà fauloval v pokutovém území Odriozolu a sudí pískal penaltu. K ní se postavil Sergio Ramos a po vzoru Antonína Panenky elegantně proměnil!

O dalších šest minut později dostal druhou žlutou kartu Cabral a byl vyloučen. Početní výhody hosté využili díky krásné ráně Daniho Ceballose, který napřáhl zpoza hranice pokutového území a jeho nádherná střela zapadla pod břevno domácí branky! A nebylo to všechno, protože poslední slovo měla Celta. Mladík Brais Méndez se v nastavení utkání opřel do odraženého míče a s pomocí lehké teče jej dostal za záda bezmocného brankáře Courtoise - 4:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
boryland

2:1......................

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
valloire

0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele