1. kolo
18.08.2018 18:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - Espanyol Barcelona 1:1

Španělská La Liga je již sice v plném proudu, ovšem některé týmy se stále do té správné provozní teploty teprve dostávají. V případě duelu Celty Vigo s barcelonským Espanyolem to dokonce platilo na obou stranách, neboť utkání povětšinou vypadalo spíše jako pokračování předsezonní přípravy než ostrý ligový souboj o první body. Výsledkem je tak zasloužená remíza 1:1, která nabídla gólové vzrušení pouze na přelomu obou poločasů.

Neúplná připravenost Celty s Espanyolem byla tak trochu očekávatelná vzhledem k tomu, že se oba zúčastnění musí sžít s novým trenérským rukopisem. Jak domácí kouč Mohamed, tak trenér hostí Rubi měli sotva pár měsíců na přípravu týmu k obrazu svému a k opravdovým soudům jejich práce je potřeba ještě podstatně více času.

Od úvodních minut bylo patrné, že se Celta bude pod novým argentinským koučem pokoušet o svižnější, přímočařejší fotbal než v minulých letech, zatímco barcelonští zase přešli k většinovému držení míče na kopačkách. Výsledek se však jen tak nedostavil, a to i s ohledem na letní mistrovství světa, kvůli němuž nejsou útočníci Celty Iago Aspas s Maxim Gómezem v ideálním rozpoložení a Diego López tak ani nemusel pořádně zasahovat a nijak zvláště nebyl vytížený ani jeho protějšek Sergio Álvarez.

Vše nasvědčovalo tomu, že se o přestávce půjde do kabin za bezbrankového stavu, jenže v nastavení hosté zničehonic udeřili. Z rohového kopu se prosadil Hermoso, jenž si nikým nehlídán umně zpracoval míč na hrudi a pohotovou ranou poslal Espanyol do vedení.

Radost hostí však vzala za své pouhých šest minut po změně stran. Junior Alonso napálil míč do ohně a David López jej pod tlakem nabíhajícího Aspase smolně nasměroval s pomocí tyče do vlastní sítě, s čímž jeho jmenovec Diego již nic nesvedl. Zbytek utkání už ale přinesl atraktivní podívané poskrovnu, a tak se již na skóre 1:1 nic nezměnilo a oba trenéři mají do dalších kol o čem přemýšlet.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele