25. kolo
23.02.2019 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic rychlou brankou skolil Eibar

Athletic Bilbao se mílovými kroky přibližuje evropským pohárům. Baskové znovu vyhráli a stačila jim na to branka z první minuty utkání. Tu zařídil po Berchicheho přihrávce zkušený Raúl García. Eibar našel přemožitele po zhruba měsíci a půl.

Na San Mamés se utkaly dva týmy se solidní formou. Bilbao i Eibar v posledních týdnech příliš neprohrávají a i z tohoto utkání chtěli body. O jeho osudu nakonec rozhodl moment ze samotného úvodu.

Běžela první minuta zápasu, když se Berchiche uvolnil na pravé straně šestnáctky a zpětnou přihrávkou našel v pohodě zakončujícího Raúla Garcíu. Eibar si v bránění vedl zle a hned z kraje utkání se dostal do problémů. Baskové navíc byli dál nebezpeční, po čtvrthodině vypálil Benat a Eibar zachránilo břevno! Hosté zahrozili až ve 34.minutě, ale Kikeho pokus vytěsnil na rohový kop Herrerín.

Po obrátce byli opět lepší hráči domácího celku a po centru na přední tyč pálil těsně vedle Iňigo Martínez. Eibar zase odpověděl neméně nebezpečnou střelou Cucurelly. Velkou příležitost na vyrovnání měl Eibar v 61.minutě, kdy po centru na vzdálenější tyči hlavičkoval Cucurella, ale ke vší smůle trefil před sebou vlastního hráče Enricha, od kterého se balón odrazil nad. Přitom kdyby Enrich nestál v cestě, balón by jistě zamířil do branky.

Čtvrthodinu před koncem si Athletic připsal další dvě gólovky, ale golman Riesgo pokaždé nemusel zasahovat. Zákrok si připsal až po střeleckém pokusu Kodra. Bilbao závěr zápasu sehrálo parádně, Eibar k ničemu nepustilo a nakonec udrželo nejtěsnější vedení a zvítězilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele