27. kolo
08.03.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Bilbao deset minut před koncem zachránilo remízu 1:1

Předehrávka dalšího kola španělské nejvyšší soutěže žádného vítěze nepoznala. Athletic Bilbao sice s Espanyolem rychle prohrával, ale domácí dokázali deset minut před koncem vyrovnat.

V Baskicku se na první branku nemuselo dlouho čekat, hosté předvedli v 9. minutě krásnou akci na jeden dotek, kdy Wu Lei sklepl vysoký balón na nohu Facunda Ferreyry, který zblízka překonal brankáře Herrerína. Domácí se tak okamžitě dostali pod tlak a proti Espanyolu museli dohánět manko. Dobrou příležitost na vyrovnání měl Iňaki Williams, který po centru San Josého hlavičkoval vedle branky. Podobnou příležitost měl i na druhé straně Wu Lei, jenomže naneštěstí pro Espanyol trefil střed branky a tam připraveného Herrerína.

Před koncem prvního poločasu si další příležitost připsali domácí, Susaeta se na pravé straně zbavil svého strážce zasekávačkou a jeho následná rána skončila na výborném Lópezovi, který balón vyškrábl na rohový kop.

Necelých čtyřicet tisíc diváků sledovalo na začátku druhého dějství další nadějnou šanci Espanyolu, kterou Wu Lei poslal už za obranou mimo branku. Katalánský celek musely nevyužité šance mrzet, protože kdo ví, jak by se Bilbao s dvoubrankovou ztrátou vypořádalo.

Takhle byli Baskové stále ve hře o body a ty nakonec vystřelil deset minut před koncem Raúl García. Ibai Gómez mu posadil na hlavu nádherný centr šajtlí a Diego López se tentokrát natahoval marně. Raúl García dokonce mohl strhnout vedení na stranu domácích, ovšem jeho hlavička z 88. minuty tentokrát skončila těsně mimo.

Sudí González ještě přidal do vínku čtyři minuty nastaveného času, ale během nich už se žádnému z týmů nepodařilo skórovat. Athletic Bilbao tak remizovalo v předehrávce kola s Espanyolem 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele