28. kolo
16.03.2019 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Atleti padli v Bilbau a titul se jim vzdaluje

Atlético Madrid utrpělo během jednoho týdne už druhou fatální porážku, která ho dost možná může stát šance na titul. V Bilbau hráli Los Colchoneros dlouho vyrovnanou partii, dokonce v ní měli mírně navrch, jenomže čtvrthodinu ped koncem zasadil Atletům těžký úder Iňaki Williams a v závěru stvrdil výhru domácích druhým gólem Kodro. Baskové se díky výhře 2:0 zase o něco více přiblížili pohárové Evropě.

Porážka 0:3 od Juventusu v Lize mistrů zanechala na týmu trenéra Diega Simeoneho patrné následky. Atleti totiž nezvládli další klíčovou bitvu, v níž se znovu nedokázali střelecky prosadit. Na rozdíl od soupeře, který zatížil madridské konto dvěma přesnými zásahy. Ztráty Atletů bude chtít pochopitelně využít Barcelona, která může odskočit už na rozdíl deseti bodů.

Diego Simeone se rozhodl od úvodní minuty nasadit ofenzivní trojzubec Diego Costa-Antoine Griezmann-Álvaro Morata, ovšem ten překvapivě vůbec nefungoval. Atlético nebylo v prvním poločase směrem dopředu nebezpečné, ale ani Baskové nehýřili přehnanou aktivitou. Až ve 36. minutě se urodila první velká šance a zasahovat přitom musel Jan Oblak, který vytáhl střelu Gómeze. Těsně před odchodem do šaten ještě nepřesně hlavičkoval Unai Núňez a více už se nestalo.

Pokud oba celky pomýšlely na tři body, musely po změně stran výrazně přidat. Hosté se zhruba po hodině hry dožadovali odpískání pokutového kopu po zákroku na Moratu, ale sudí i s pomocí videa penaltu nenařídil.

Zdálo se, že utkání opravdu žádnou branku nenabídne, když v 73. minutě poslal na malé vápno střílený centr Córdoba a Williamsovi stačilo před prázdnou brankou nastavit jen kopačku. Athletic vedl na madridským celkem 1:0 a ve zbytku utkání se rozhodl uzavřít defenzívu a čekat na brejky. Po jednom z nich mohl zvýšit opět Williams, ale tentokrát ve střelbě nebyl přesný. Mnohem úspěšnější byl v 85. minutě Kenan Kodro, ten zakončil pěkné vysunutí od Gómeze a druhý gól Athleticu znamenal definitivní rozhodnutí. Atletům nebyl přán ani čestný úspěch, tutovku Thomase Parteyho zlikvidoval výtečným zákrokem Herrerín.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele