3. kolo
10.09.2017 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Villarreal CF - Real Betis 3:1

Villareal prožil opravdu mizerný vstup do sezóny, prohrál jak na půdě Levante, tak v San Sebastiánu, přičemž nevstřelil jedinou branku, a ačkoli i v prvním domácím souboji s Betisem prohrával, nakonec dokázal otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Odpoutal se tak od sestupového pásma a bodově se dotáhl na svého nynějšího protivníka.

Žlutá ponorka opravdu nutně potřebovala tohle vítězství. V tabulce se totiž nacházela na předposledním místě, což je postavení, jaké si po dvou kolech určitě nepředstavovala. Sevillský celek loni podlehl Villarealu v obou případech, tentokráte mu dokázal alespoň vsítit branku, ta ale v konečném účtování k bodovému zisku stejně nepomohla.

Hosté se ujali vedení v 11. minutě. Barragán uvolnil na pravé straně Joaquína, ten poslal přesný centr na hranici brankového území, kam si nabíhal Sergio León, a ten hlavou pohotově skóroval. Zhruba po půlhodině hry bylo srovnáno. Obrovskou hrubici přitom předvedl gólman Adán, jenž zbytečně otálel s rozehráním, čehož chytře využil dotírající Bacca.

Pět minut před přestávkou mohli domácí strhnout vedení na svou stranu, z dálky vypálil velmi dobře Rodri Hernández, jeho táhlý pokus však nakonec orazítkoval tyčku Adánovy brány. Po hodině hry mohl naopak znovu vést Betis. Cristian Tello pláchl Rukavinovi i Víctorovi Ruízovi, jenže své sólo zakončil jen trestuhodnou střelou do brankáře Barbosy.

Tohle neproměnění obrovské šance se nakonec hostům šeredně vymstilo. Protože jen o chvilku později Pablo Fornals přihrál z levé strany na pravou, kde se na hranici šestnáctky Samu Castillejo zbavil bránícího Javiho Garcíy, narovnal si míč na levačku a krásnou technickou střelu namířil ke vzdálenější tyčce, kam se Adán marně natahoval.

Béticos od té doby působili na hřišti bezradným dojmem, v útoku si toho opravdu moc nevytvořili, a definitivně bylo rozhodnuto o jejich porážce třináct minut před koncem. Álvaro González poslal od půlky hřiště nenápadný dlouhý pas na rozeběhnutého Ünala, jenž svou pravačkou poslal nechytatelnou dělovku přesně do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele