33. kolo
17.04.2018 21:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - CD Leganés 2:1

Villarreal doma porazil Leganés 2:1 a pojistil si šesté místo znamenající start v Evropské lize. Domácí se ujali vedení už v prvním poločase a ve druhém náskok ještě zvýšili. Leganés sice brankou osm minut před koncem zadělal na drama, ale vyrovnat nestihl.

Domácí začali o trochu lépe, nicméně více zaměstnat brankáře Cuéllara nedokázali. Navíc v 16. minutě mohl přijít šok, hosté po rohovém kopu vstřelili branku, kterou sudí pro ofsajd neuznal. Až kolem půlhodiny už hra Villarrealu snesla přísnější měřítko, ale velkou šanci si znovu připravil Leganés. Ve 41. minutě si naskočil na centrovaný balón Beauvue a jen o kousek minul branku. Hosté svojí šanci neproměnili a Villarreal trestal. Dobře zahraný rohový kop na přední tyči prodloužil Gaspar a Víctor Ruiz překonal Cuéllara. Žlutá ponorka nepředvedla bůhvíjaký poločas, ale byla produktivní, takže vedla 1:0.

Villarreal mohl na začátku druhého poločasu odskočit na rozdíl dvou branek, Čeryšev ale z úhlu Cuéllara nepropálil. O chvíli později selhal v ložence i Bacca, takže Ponorka vedla stále jen o jeden gól.

Aktivita domácích se nakonec vyplatila. V 56. minutě potáhl balón Carlos Bacca a nádhernou střelou do šibenice zajistil Villarrealu dvoubrankový náskok. Villarreal byl dál aktivnější a zdálo se, že drží otěže zápasu pevně ve svých rukou. Osm minut před koncem však přišlo drama. Garciovo sklepnutí uklidil do sítě střelou z první Darko Bračanac a už to bylo jen o jeden gól. Leganés vycítil šanci na vyrovnání a vrhl síly dopředu, na víc, než zblokovanou ránu Gumbaa se ale nezmohl. Villarreal nejtěsnější vedení udržel a pojistil si šesté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele