26. kolo
01.03.2018 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

LaLiga po barcelonské remíze zůstává stále otevřená

Katalánský velkoklub vybojoval na hřišti Las Palmas pouze remízu 1:1 a ztratil další body v boji o ligový titul. Náskok svěřenců Ernesta Valverdeho nad druhým Atléticem klesl už jen na pět bodů. Barcelona od samého začátku diktovala rytmus hry a prezentovala se svým typickým vysokým napadáním. První šance vyústila v 9. minutě po kombinaci Lionela Messiho a Luise Suáreze.

Tato dvojice se řítila do souboje dva na jednoho, argentinský útočník přihrál ještě do kraje svému spoluhráči, který to měl v zakončení už těžké, jelikož svůj tým zachránil brankář Leandro Chichizola bleskurychlým vyběhnutím. Za pár minut už to přece jen bylo 0:1. Nejprve se přímého kopu ujal Messi, ale svou střelou na vzdálenější tyč neuspěl, jelikož jí vyrazil Chichizola.

V 21. minutě si to ale všechno vynahradil. Na hranici vápna si postavil opět míč k zahrání standardní situace a balón tvrdou střelou napálil do šibenice. Jen několik vteřin před koncem poločasu se řítil do úniku jeden na jednoho Suárez. Domácí brankář zahrál rukou mimo pokutové území, ale rozhodčí Lahoz místo toho, aby zapískal, ukončil první polovinu.

Pro Barcelonu bylo brzy po změně stran ještě hůře, protože domácí Kanárci rychle vyrovnali. Po rohovém kopu viděl tentokráte sudí ruku Lucase Digneho a Jonathan Calleri s přehledem penaltu proměnil. Barcelona po této brance zůstala úplně zaražená, protože se nezmohla na žádnou odpověď. I když měla míč ve své moci většinu času, překvapivě si nevypracovala žádnou tutovku. Messi se snažil, ale neměl dostatečnou podporu svých spoluhráčů.

Domácí se skvěle bránili tlaku katalánského klubu, který se po příchodu střídajících Ousmana Dembélého a Philippeho Coutinha ještě stupňoval. Ani oni ale s výsledkem nic nezmohli. Las Palmas tedy hodně překvapivě vybojovalo bod s lídrem LaLigy. Právě tento bodík může být klíčový v boji o jejich záchranu, a naopak může velice zkomplikovat Barceloně vestu za titulem, o jehož zisku ještě před pár týdny prakticky nikdo nepochyboval.

Autor: David Kvapil / marca.com, fcbarca.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
boryland

0:2...............Leo,Luis........................

Reagovat
Robík

1:4

Reagovat
dextroza_m

2:3, Couth tam opět jednoho foukne

Reagovat
smazaný uživatel

Teď nastává zlom sezóny, pokud vyhrajeme dnes a o víkendu proti Atletům, tak je hotovo.

Reagovat
Nodi

Tak nevim, ale přišlo mi to jako docela zářez, penalta proti barce by se podle mě pískat neměla, kdo to viděl tak potvrdí že ten hráč jistě hrát nechtěl, ruky se mu to sotva dotklo a směr to snad ani nezměnilo a nijak mu to nepomohlo. Bod dva že golman las palmas měl dostat jasně rudou za hraní rukou mimo vápno, tam je to bez debat. Je fakt že barca hrála docela tužku a kdyby hrála dobře a dala 5 gólů tak je to jedno, nicméně jinak ty týmy proti ní hrajou za stavu 0:1 nebo 1:1.

Reagovat
Frantszek

tak tak. Proti Barceloně by se pískat penalty neměly

Reagovat
smazaný uživatel

Po vyše 2 rokoch sa tu pískla penalta proti Barce a už sa tu plače. Tá včerajšia možno nebolo no za tie 2 roky bolo minimálne 10 situácií kde sa mohla pískať a nepískala sa

Reagovat
Nodi

Já tu nedělám historický průzkum penalt barcelony nebo la ligy. Jen říkám že konkrétně tenhle zápas nebyl úplně zvládnutý. Penalty jsou ošemetné, kdo někdy hrál trochu víš tak vám řekne že ve vápně se prostě padá, tam se těžko pozná při hře jak to bylo, ale ruka v situaci kdy se hráč točí za míčem a on se odrazí od tyčky a sotva znatelně se mu dotkne ruky a nezmění směr to se podle mě nepíská. Ten samí zápas a gólman venku z vápna a míč jednoznačně rukou odrazí o 180 stupňů a to se nepískne, to je podle mě nezvládnuté.

Reagovat
smazaný uživatel

dekuji

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele