18. kolo
06.01.2018 20:45 CET
3 : 5
(2:2)

Reportáž

Historické sevillské derby okořeněné osmi brankami

Sotva se diváci usadili na své místa, tak už mohli vidět úvodní branku zápasu. Fabián Ruiz z hranice pokutového území pohotově vypálil na zadní tyč. Na tuto střelu byl domácí Sergio Rico krátký a Betis se mohl radovat z vedení. Hosté skočili do utkání opravdu aktivní hrou. Ve 13. minutě bylo však vyrovnáno. Sevilla zahrávala přímý volný kop z levé strany.

Na ten si naběhl Wissam Ben Yedder, který následně přeloboval gólmana. Netrvalo dlouho a zelenobílí šli opět do vedení. Na míč po standartní situaci si naběhl Zouhair Feddal, který překonal bezradného Rica. Znovu mohlo být vyrovnáno těsně před půlhodinou hrací doby. Steven N'Zonzi šikovně prošel ve vápně okolo čtyř obránců, ale v konečné fázi akce si poslal míč daleko od nohy.

Toho využili Antonio Adán, který rychle vyběhl a jeho akci utnul. Ve 40. minutě bylo však vyrovnáno. Z pravé strany centroval Jesús Navas, který našel Franca Vázqueze, jenž poslal míč ještě na Simona Kjaera. Ten se ještě vyšrouboval nad bránícího hráče a poté poslal míč za záda absolutně bezradného Adána. Kdo by si myslel, že je v první polovině hotovo, tak by na omylu.

Tentokráte Vázquez hlavičkoval z malého vápna, ale branku minul. To už se psala první minuta nastavené hrací doby. Úvodních čtyřicet pěti minut nabídlo velice atraktivní podívanou, a navíc hned čtyři vstřelené branky. V 51. minutě mohl jít hostující Betis znovu do vedení. Andrés Guardado, který se ocitl v sám na hranici šestnáctky, pálil, ale trefil pouze levou tyč. Míč se ještě odrazil před Ruize, ale ten vůbec netrefil, ačkoliv stál v ofsajdovém postavení.

Hosté se stejně ujali vedení 2:3, kdy v 63. minutě se po přihrávce Ryada Boudebouze ocitl sám na zadní tyči Rizo Durmisi, který už neměl problém zakončit. Za dvě minuty později už měl Betis dvoubrankové vedení. Po rychlém kontru krásně poslal Cristian Tello do souboje jeden na jednoho Sergia Leóna. Ten se před Ricem nemýlil a zakončil na zadní tyč. Za další dvě minuty bylo sníženo na 3:4.

Sevilla rychle zareagovala, konkrétněji Clément Lenglet. Ten si ve vápně naskočil na centrovaný míč a hlavičkou překonal hostujícího brankáře. Vyrovnáno mohlo být ihned v 69. minutě. Zleva přišel centr na přední tyč, kde se ocitl N'Zonzi. Hlavou pouze nastřelil břevno. Vyrovnanou a nabitou hru nyní provázelo chudší období, kdy se k žádné větší šanci nedostalo.

To až v páté minutě nastaveného času druhého poločasu Cristiano Tello vybojoval na půlící čáře míč a sprintem zamířil na branku Rica, který se musel hodně rychle vracet. Svůj úprk zakončil až v šestnáctce přízemní střelou k tyči. Opravdu atraktivní duel už byl u konce, kdy na světelné tabuli svítil až hokejový stav 3:5. Krásný zápas bohatý na góly navíc ozvláštnila zajímavá statistika. Oba gólmani dohromady inkasovali osm branek, ale ani jeden z nich si nepřispal jediný úspěšný zákrok.

Autor: David Kvapil / onlajny.com, marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Assassin11

títo čo hrali bez brankárov? strely na bránu 3:5 zákroky brankárov 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele