4. kolo
15.09.2017 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SD Eibar - CD Leganés 1:0

Páteční předehrávka 4. kola nejvyšší španělské soutěže mnoho branek nenabídla, ale přesto se nedá říct, že by se diváci v Eibaru nudili. Zápas rozhodl jedinou brankou zkušený obránce Alejandro Gálvez, který se prosadil ve druhé půli.

Oba týmy zápasí v popředí tabulky a dnešní klání na stadionu Municipal de Ipurua mělo být velkou příležitostí pro Leganés. Ten totiž Eibar ještě nikdy v historii vzájemných zápasů nedokázal porazit a dnes cítil, že by tuto smutnou nadvládu Eibaru mohl díky dobré formě narušit. To se mu ale nakonec nepovedlo a Leganés se rozloučil s Eibarem jako poražený tým.

Že by se v pátek večer sešlo v Eibaru nějako moc diváků, to se říct nedalo. Naopak se zápas vyznačoval komorní atmosférou v ochozech a hráčům na hrací ploše se také dvakrát nechtělo podávat extra výkony. Začátek navíc poznamenalo mnoho nepřesných nahrávek na obou stranách, což vyvolávalo hodně utahaný dojem. Ve třinácté minutě navíc musel kvůli zranění sídat Muňoz, kterého nahradil dos Santos.

O chvíli později si na rohový kop na zadní tyči nabíhal Enrich, ale tomu obránci Leganésu nedovolili zakončit. Enrich byl vůbec hodně aktivním hráčem domácího celku a táhl jeho ofenzivu svou aktivitou. Měl ale tu smůlu, že jej mnoho spoluhráčů nedoplňovalo. Dalším hráčem, který se pokusil ohrozit brankáře Ivána Cuéllara, se stal Joan Jordán, jehož rána ale skončila mimo tři tyče.

S první půlí jsme se rozloučili střelou Brašanace, kterou vyrazil pohotový brankář Eibaru Marko Dmitrović. Vstup do poločasu druhého se povedl mnohem lépe domácím. Jednak byli aktivnější, ale především se jim povedlo dát gól. Inui odcentroval z levé strany na přední tyč, kde číhal Alejandro Gálvez. Jeho zakončení brankář Cuéllar zastavit už nedokázal - 1:0.

Atraktivitu dnešního utkání komplikoval velmi hustý déšť, který rozhodně kombinčaní hře či vysokému tempu nenahrával. Po hodině hry ukončil delší nudnou pasáž dobrou střelou Inui, jenže s jeho pokusem si brankář Cuéllar poradil. Ze strany hostí bylo dnešní utkání zklamáním, protože se Leganés vůbec netlačil do zakončení. I proto domácím jediná branka bohatě stačila.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele