9. kolo
23.10.2017 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - Espanyol Barcelona 1:1

Espanyol Barcelona začal v San Sebastianu velmi dobře a od deváté mnuty vedl po góli Lea Baptistaa. I když se dostal ještě do několika dalších šancí, ani jednu z nich neproměnil a to ho nakonec muselo mrzet. Po hodině hry totiž na konečných 1:1 srovnal Asier Illarramendi, který prožil zvláštní večer. Ke konci utkání byl totiž vyloučen.

Domácí celek byl jasným favoritem dnešního utkání, protože kromě bouřlivé atmosféry, která je na stadionu Anoeta zvykem, pro něj hovořila také větší zkušenost či lepší hráči, kterými domácí ekipa disponuje. Také dnes byla většina z nich připravena a hosty z Katalánska nečekalo vůbec nic jednoduchého. Od prvních minut ale Espanyol dával jasně najevo, že sem nejede jen na výlet.

Po nenápadném centru se k míči na hranici malého vápna dostal Leo Baptistao, obránci domácích mu nechali příliš mnoho prostoru a hrotový hráč zakončil hlavou přesně! Brankář Rulli neměl šanci umístěnou hlavičku zastavit a kapituloval - 1:0 pro hosty.

To byla pro domácí hodně ledová sprcha, protože do utkání šli s jinými ambicemi. Snažili se, to ano, ale ve finální fázi to domácím hodně skřípalo, takže brankář Pau López vlastně ani moc práce neměl. Hodně špatnou kombinační hru s povděkem sledoval a dirigoval své hráče tak, aby se domácí nedostali ani ke střelbě. A když se to náhodou domácímu Carlosi Velovi povedlo, jeho rána mířila hodně vedle.

A tak uplynul celý první poločas, aniž by se domácí ekipa dostala do vážnější šance. Zakončení Mikela Oyarzabala bylo taktéž velmi nepřesné a jeho snaha o reklamaci rohového kopu u sudího pochopení nenašla. Změnit to chtěl hrdina posledního pohárového klání domácích, José Willian. Ten se dostal do zakončení z hranice velkého vápna, ale s jeho slabým pokusem si Pau López poradil.

Aktivita domácích stoupala. Do vápna se dostal Mikel Oyarzabal, který nakonec vystřelil, ale Pau López míč jednou rukou vyrazil na roh! Více pohybu do domácí hry měl vnést mladíček Adnan Januzaj, který vešel do hry místo Vely. A pár minut po jeho vstupu se to opravdu povedlo! Právě Januzaj obešel dva protihráče a dostal se do vápna. Pak přihrál pod sebe na Asiera Illarramendiho, který už měl snadnou úlohu - 1:1!

Do hry se dostal také Juanmi s cílem vstřelit kýženou vedoucí branku, ale ani to se mu nepovedlo. Sice pár minut před koncem vystřelil ve vápně, jenže mířil hodně špatně. Tlak domácích opět stoupal, jenže zastavili ho vlastně sami domácí hráči. V rozmezí tří minut dosta v závěru dvě žluté karty střelec vyrovnávací branky a musel být vyloučen. V početním oslabení už domácí neměli síly ani čas něco s výsledkem udělat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele