37. kolo
12.05.2018 16:15 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Real Sociedad - CD Leganés 3:2

Poslední zápas sezony před domácím publikem zvládl Real Sociedad vítězně. Po brzkých trefách Oyarzábala s Canalesem se zdálo, že utkání s Leganésem se bude dohrávat v exhibičním tempu, avšak hosté se vzepjali, a dokonce po změně stran srovnali skóre. Čtvrthodinu před koncem ale přece jen strhnul výhru na stranu Sociedadu proměněnou penaltou William José a postaral se tak o triumfální rozlučku dlouholetých stálic Carlose Martíneze s Xabim Prietem.

Domácí vstoupili do utkání výtečně a netrvalo dlouho, než se jejich aktivita projevila i na výsledkové tabuli. V osmnácté minutě si Juanmi počínal excelentně při náběhu za vysunutou obranu i zpracováním ve sprintu, a přestože jeho následnou ránu brankář Champagne dokázal vyrazit, odražený míč snadno uklidil do sítě dobíhající Mikel Oyarzábal.

Sotva sedm minut nato bylo pro Leganés ještě hůře, neboť hráči soupeře se vytasili s vůbec nejlepší akcí zápasu. Přímočará kombinace na jeden dotek vyústila ideálním pasem Williama Josého na volného Canalese, jenž si stejně jako Juanmi počínal s míčem v běhu bezchybně a samostatný únik zakončil obstřelením vyběhnuvšího Champagne.

Místo jednoznačného průběhu utkání však došlo na řádné drama. Ještě do přestávky hosté snížili zásluhou Diega Rica, jenž nadvakrát procpal míč do sítě poté, co jeho první gólovou střelu bravurně zastavil na brankové čáře krajní bek Kevin Rodríguez. Osm minut po změně stran pak Leganés dokonal překvapivé srovnání na 2:2, když zmatku v pokutovém území Sociedadu využil k nekompromisní ráně pod břevno Miguel Ángel Guerrero.

Utkání tak směřovalo k dělbě bodů, kterou rázně narušil moment ze 78. minuty, kdy si Juanmi na Bustinzovi vymodlil pokutový kop a William José se svým rozvážným rozběhem touto příležitostí nepohrdl. Real Sociedad tak porazil Leganés 3:2 a rozloučil se doma vítězně se svými klubovými matadory Carlosem Martínezem a Xabim Prietem, který celkem v baskickém klubu nastoupil do více než pěti set soutěžních utkání a po sezoně končí s hráčskou kariérou.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele