7. kolo
01.10.2017 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Espanyol Barcelona 2:0

Real Madrid se na začátku října konečně dočkal prvního ligového vítězství na vlastním stadionu, když na závěr sedmého kola La Ligy porazil barcelonský Espanyol 2:0. O oba góly se v nedělní večer postaral Isco, který si připsal po jednom zásahu v obou poločasech, a přiblížil tak Bílý balet čelu tabulky, které i nadále ovládá doposud suverénní Barcelona.

Domácí podle očekávání zápasu dominovali, ovšem Espanyol nepřijel do španělského hlavního města jen bránit a s trochou štěstí mohlo být i o přestávce vyrovnáno, neboť Gérard Moreno orazítkoval brankovou konstrukci. Také v druhé půli hosté několikrát nebezpečně zahrozili a publikum na stadionu Santiaga Bérnabeua si muselo oddychnout, když Isco pojistil těsný náskok Realu, který již poté závěr zápasu mohl dohrát bez zbytečné nervozity.

Španělský záložník byl ústředním aktérem utkání od samého úvodu. Hráči Espanyolu si ještě ani po zahajovacím výkopu nesáhli na míč a Isco se již po Ramosově dlouhém nákopu ocitl sám před Pauel Lópezem a gólman barcelonského celku musel předvést první zákrok večera. Poté, co s dalšími pokusy neuspěli Modrić s Ramosem, se již Realu přece jen povedlo stálého tlaku využít k průlomu skóre. Tentokráte Isca vybídl k zakončení povedenou kolmicí Cristiano Ronaldo a míčový kouzelník Realu napodruhé před Lópezem nezaváhal.

Hosté o sobě dali vědět až v samotném závěru první půle, ovšem hned z toho byl málem gólový zásah. Uklouznutí Casemira využil k okamžitému zakončení Gérard Moreno a Keylor Navase v brance Realu zachránila až tyč. Také po změně stran hráči Espanyolu nepříjemně testovali obranu Realu a nechybělo mnoho, aby některá z nebezpečných akcí Garcíi, Dardera či Jurada skončila vyrovnáním. Vůbec největší šance hostí připadla znovu Morenovi, jenž uzmul v šestnáctce Realu míč Sergiu Ramosovi a snažil se jej předložit Leu Baptistaovi k doklepnutí do prázdné brány. Na poslední chvíli však stihl zasáhnout Nacho a z celé akce nic nebylo.

Takřka hned vzápětí musely neproměněné příležitosti Espanyol mrzet dvojnásob, neboť Marco Asensio připravil na hranici pokutového území palebnou pozici pro Isca a ten svým druhým gólem zápasu zařídil Realu důležité vítězství 2:0.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

čo tam robí jednotka?

Reagovat
smazaný uživatel

Čisté přáni

Reagovat
smazaný uživatel

motor naskočil v Dortmunde

4:0

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat
10FKK

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ty už nehul, největší tragéd byl chodička Ronaldo letos je k

Reagovat
smazaný uživatel

Už je na čase doma zabrat - minimálně 4:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele