22. kolo
03.02.2018 16:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Betis - Villarreal CF 2:1

Loren Morón. Tohle jméno je synonymem dnešního duelu v Seville, minimálně v tom, které se odehrálo na stadionu Benito Villamarín. Domácí Real Betis totiž právě díky tomuto mladíkovi vyhrál dnešní duel proti favoritovi. Morón se trefil dvakrát a domácím na cestě k výhře hodně pomohlo také vyloučení hostujícího obránce Bonery.

Villarreal byl jasným favoritem a hodlal proti bojujícímu Betisu dosáhnout na tři body. Ty by mu totiž hodně pomohly v pronásledování Realu Madrid, který se usídlil na čtvrté příčce. Hosté postavili poměrně silnou sestavu, do níž se vešli hráči jako Asenjo, Bonera, Ruiz, Castillejo, Trigueros, Fornals nebo Bacca. Překvapením v domácích dresech byl právě Morón, který se postavil do útoku vedle Rubéna Castra.

Právě Castro se v prvních minutách hodně aktivně nabízel, ale jeho náběhy a následně ani střely nakonec brankáře Asenja nijak zvlášť nevystrašily. Villarrealu jeho kombinace nevycházela a ani obvykle zdařilé protiútoky mu nešly. Samuel Castillejo se sice pokoušel díky své rychlosti a míčové technice o něco nového a zajímavého, jenže obránci domácích si jej velmi dobře hlídali.

Po třiceti minutách si hosté všechno zkomplikovali. Italský obránce Daniele Bonera má sice zkušeností na rozdávání, ale moc rozvahy dnes neprokázal. Rubén Castro si jej totiž parádně obhodil a Bonera, aby soupeř nepostupoval na bránu, jej kopl do břicha! Castro se ihned skácel k zemi a sudí Javier Alberola poslal Boneru hned do sprch! Žlutá ponorka měla před sebou vysilujících 60 minut a díru do boku jí vysekal vlastní hráč.

Trest přišel o chvíli později. Už se hrál nastavený čas, když se domácí ujali zaslouženého vedení. A byla to akce věru nenápadná, protože ze střední vzdálenosti se do balonu opřel mladík Loren Morón a jeho premiéra v dresu Realu Betis začala opravdu úchvatně - 1:0!

A nebylo to všechno, protože domácí byli jasně lepší také po změně stran. Opět to byl mladý útočník Morón, který dělal hostující obraně velké problémy. Morón s balonem u nohy vlétl do levé části pokutového území, a kdyby mu vyběhnuvší Asenjo nepadl pod nohy, zřejmě by měli domácí další velkou šanci na gól. Následně pak Guardado málem trefil z volného přímého kopu brankovou konstrukci.

V 58. minutě se málem Villarreal dočkal srovnání, o které se mohl zasloužit Carlos Bacca. Ránu zkušeného útočníka však odrazila tyč za zády brankáře Adána! Když odbila hodina hry, Camarasa svou ranou jen těsně minul bránu! O chvíli později se domácím povedla rychlá šance mnohem líp. Ruizův prudký centr zprava tečoval do sítě Loren Morón, který využil rychlého míče a Asenjo byl bez šance.

Do hry se v barvách Villarrealu dostal Denis Čeryšev, který hned začal čarovat. Připravil totiž penaltu, když ho ve vápně podrazil zkušený obránce Barragán. Sudí neměl na výběr a správně odpískal pokutový kop. K němu se postavil Carlos Bacca a deset minut před koncem vykřesal hostům naději. Víc už ale Villarreal nestihl a kapituloval.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5 zápasu venku za sebou Villarreal bud prohrál vypsaný jako favorit, nebo vyhrál vypsaný jako outsider- slušný oddíl .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele