37. kolo
12.05.2018 18:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Real Betis - Sevilla FC 2:2

Prestižní "Derbi sevillano" mezi Betisem a Sevillou tentokrát vítěze nepoznalo. Andaluská bitva na stadionu Víllamarín skončila smírem 2:2. FC Sevilla vedla na půdě rivala ještě devět minut před koncem a sahala po jistotě Evropské ligy, ale poslední slovo měl v zápase Lorenzo Morón. Béticos si Evropskou ligu zahrají, Sevilla jí má prakticky na dosah.

Metropole Andalusie letos zažívá povedenou fotbalovou sezonu. Betis se znovu probojoval do evropských pohárů, zatímco Sevilla slušně reprezentovala v Lize mistrů, kde došla až do čtvrtfinále. Vzájemné "Derbi sevillano" bylo zároveň přímou konfrontací šestého a sedmého celku LaLigy.

A derby začalo nejlépe, jako mohlo, po pěti minutách si na centr nestárnoucího Joaquína naskočil Marc Bartra a hlavou překonal brankáře Soríu. Betis brzy vedl nad rivalem 1:0. Rychlá branka paradoxně prvnímu poločasu trochu ublížila, Betis měl v dalších minutách o něco více ze hry, ale žádné větší šance si nevytvořil. Sevilla vyrovnala hru zhruba po půlhodině zápasu, ale na více, než střely z dálky, se nezmohla. Utkání ale mělo náboj, hrálo se poměrně tvrdě a nuda to rozhodně nebyla.

Ve druhém poločase pak výrazně přibylo tolik kýžené koření, totiž góly. Nolito střelou na vzdálenější tyč sahal po vyrovnání, jenže těsně minul a Ramírezovy nůžky lapil López. V 57. minutě se Sevilla konečně dočkala, Wissam Ben Yedder se u brankové čáry ve zdánlivě beznadějné pozici nevzdal, zabojoval a zblízka dostal balón za Lópezova záda.

Po vyrovnání se hra uklidnila, ale s brankami ještě nebyl zdaleka konec. V 79. minutě se rohový kop dostal až na malé vápno ke stoperu Simonu Kjaerovi, který zblízka strhl vedení na stranu Sevilly. Z tohoto vedení se čtvrtfinalista letošní Ligy mistrů dlouho neradoval. Betis odpověděl po svém hned za dvě minuty a Lorenzo Morón rovněž zblízka dotlačil balón za Soríu. Městské derby mezi Betisem a Sevillou skončilo smírně 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele