11. kolo
03.11.2017 21:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Real Betis - Getafe CF 2:2

Souboj dvou týmů ze středu tabulky dopadl asi spravedlivou remízou. Zatímco Getafe daleko lépe vyšel první poločas, po kterém se zásluhou Markela Bergary a Francisca Portilla ujalo dvougólového vedení, Betis zabral ve druhém poločase, a bod zachránil díky trefě Tonnyho Sanabriy, a především pak po přesném zásahu Ryada Boudebouze ze závěru.

Když se oba týmy ještě střetávaly na nejvyšší úrovni, dopadlo vzájemné utkání hned čtyřikrát v řadě vítězstvím domácího celku. Až napopáté se mezi nimi urodil nerozhodný výsledek. Co se aktuální formy týče, byl na tom Betis i Getafe dosti obdobně, a očekávalo se tedy vyrovnané střetnutí. Své předpoklady nakonec opravdu naplnilo.

Uběhlo sotva jen pár desítek vteřin a už se sevillský celek mohl ujmout vedení. K hlavičce z dobré pozice se propracoval stoper Jordi Amat, nicméně míč nasměroval pouze do brankové konstrukce. Ve 12. minutě se ke střelbě dostal rovněž Guardado, nicméně jeho levačka skončila pouze vedle brány, kterou hájil brankář Guaita.

V 18. minutě naopak hosté ze své první větší šance udeřili. Antunes z levé strany rozehrál standardku centrem někam na hranici brankového území, kam si naběhl Bergara, a ten hlavou skóroval na bližší tyčku. A ve 34. minutě madridský klub dokonce svůj náskok navýšil, to když pravačkou z vápna zacílil přesně mířící Portillo.

Jen o dvě minuty později Betis mohl přece jenom snížit. Ve vápně se totiž ocitl zcela nehlídaný Sergio León, jenže jeho střelu k jeho smůle fantasticky zkrotit Guaita, jenž svým zákrokem ani nikomu nedovolil dorážet. Dvě minuty před obrátkou ještě zakončoval Cristian Tello, tentokráte ale hostující muž v rukavicích zasahovat nemusel.

Kdyby v 62. minutě Ángel svou příležitost proměnil a svatyni gólmana Adána neminul, asi by Getafe tři body získalo. Takhle ale dovolilo svému soupeři ještě vyrovnat. Svou první asistenci si Cristian Tello připsal u branky Sanabriy, který nasměroval míč přesně k tyči, a poté dopomohl dalšímu náhradníkovi Boudebouzovi k líbeznému zakončení v 87. minutě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Beči

Ten Betis letos hraje dost sympaticky, tu EL bych jim přál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele