25. kolo
26.02.2018 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Real Betis 0:2

Real Betis stále sní o příčkách zaručující účast v evropských pohárech. V pondělí však musel cestovat na hřiště Levante, které od začátku sezóny bojuje o záchranu. První polovina zápasu byla jasným příkladem toho, že držení míče ve fotbale není všechno. Hosté se ujali iniciativy a snažili se diktovat tempo hry. I přesto se do první větší šance dostali domácí.

Antonio Adán zachyboval při rozehrávce u své branky. Nejprve pálil Armando Sadiku, ale jeho střelu vyrazil chybující gólman. Následně ještě dorážel José Luis Morales, ale Adán vytáhl v krátké době další perfektní zákrok. V 9. minutě tedy i přes zaváhání podržel svůj tým. Betis měl míč na svých kopačkách více času, ale na svou gólovku si musel ještě dlouho počkat.

Morales v 29. minutě hezky prošel na levém křídle okolo dvou bránících hráčů a přihrával do vápna před branku, kde se o zakončení pokusil Roger, ale jeho pokus skončil jen kousek vedle branky. Do šaten šly oba týmy za bezbrankového skóre, s tím, že míč měli hosté v moci 68 % herního času, ale více šancí mělo Levante. Až v 54. minutě přišla konečně šance Betisu.

León hezky oslovil Joaquína, který ve vyložené šanci jen trefil dobře postaveného Oiera Olázábala. S vyraženým míčem si už domácí obránci poradili. O minutu později se vedení ujali hráči ze Sevilly. Po rohovém kopu se do zakončení dostal Aïssa Mandi. Jeho střelu ještě vrazil Oier, ale ve zmatečné situaci si srazil míč nešťastně do vlastní sítě Chema. Levante v 68. minutě bylo opravdu blízko vyrovnání.

Sehrálo nacvičený roh, po kterém hlavičkoval Mandi opravdu jen těsně nad branku. Jen o minutu později se však prosadili opět hosté. Sergio León pláchl celé obraně a svou tvrdou ranou na přední tyč překonal Oiera. Domácí se následně nezmohli v závěru druhého poločasu k nějakému většímu zvratu. I když v některých momentech byli lepším týmem na hřišti, tak nevyužili svých dobrých šancí a smířit je museli s prohrou, která je může hodně mrzet v další boji o setrvání v LaLize.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele