14. kolo
04.12.2017 21:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Ibai Gómez hattrickem otočil utkání s Gironou

Deportivo Alavés předvedlo v Gironě neskutečný obrat a ukázalo, že se jetě nehodlá smířit s posledním místem v LaLize. Ačkoli domácí Girona vedla ještě dvacet minut před koncem utkání 2:0, především díky heroickému výkonu Ibaie Gómeze Deportivo vyhrálo 3:2!

Pozdější pondělní dohrávka bude mít jednoho jasného hrdinu. Tím je zkušený útočník Ibai Gómez, který se dosud netrefil ani jednou, ale dnes večer se mu to konečně povedlo. A byla to jízda, protože si připsal v nervydrásajícím závěru hned tři branky! Rozhodl tím o porážce domácí Girony, která sice v první hodině ovládala utkání, ale nakonec jí ani branky Stuaniho s Juanpem nestačily.

Od začátku nenasvědčovalo vůbec nic tomu, že by se snad Girona měla obejít bez bodů. Byla mnohem aktivnější, častěji držela míč na kopačkách a poslední Deportivo Alavés nebylo směrem dopředu příliš aktivní. Celé to naopak bylo hodně nepřesné a bez nápadu. Medrán sice hledal průnikovou přihrávkou Gómeze a našel jej, jenže domácí odvrátili míč na poslední chvíli do zámezí.

Snad až po třiceti minutách jsme se dočkali první zajímavější šance utkání, neboť Stuani si naskočil na centr z pravé strany, ale hlavou z větší dálky mířil těsně mimo tyč! Jinak byl ale první poločas přehlídkou nepřesností a zmaru. Až ve 45. minutě se na chvilku měnilo skóre. Borja García dostal dobrý míč do vápna z levé strany a obešel obránce, jenže pomohl si rukou. Druhý poločas byl mnohem zajímavější.

Jako první se dostali do vedení domácí. Útočník Cristhian Stuani ukázal skvělou techniku, když si obhodil Alexise a proběhl až k vápnu, odkud prostřelil brankáře Pacheca - 1:0.

O minutu později se přes velké protesty fandů Maripánova ruka nepískala, což byl možná zlomový okamžik. O minutu později druhou branku Girony přidal Juanpe, který se odpoutal od Maripána i Alexise a hlavou nedal Pachecovi šanci - 2:0. V tu chvíli vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že se mělo něco změnit.

Dvacet minut před koncem se na hřiště dostal Pedraza a právě ten po necelé minutě našel krásným pasem Ibaie Gómeze. Jeho první střelu ještě Bounou chytil, na dorážku byl ale krátký. A to nebylo vše. Brankář Bounou totiž v závěru fauloval ve vápně opět Pedrazu a k míči se postavil opět Gómez - 2:2!

Sudí ukázal, že bude nastavovat tři minuty, což byl pro Depor jasný signál, že má ještě dost času. Najednou ho všude bylo plno a hráči Girony nestíhali. Když se hrála třetí nastavená minuta, jako býk se za balonem dral Munir, který výtečně při brejku udržel míč. Pak jej na hraně ofsajdu posunul na Ibaie Gómeze a ten hattrickem završil neskutečný obrat!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Girona už byla najetá na prohru,takže to funguje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele