34. kolo
09.05.2018 20:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Barcelona nadělila Villarrealu pět branek, předvedl se Dembélé

Barcelona si bez větších potíží poradila se svou návštěvu, když rozebrala obranu Villarrealu. V první půli hosté inkasovali třikrát a ke konci utkání se dvakrát prosadil Ousmane Dembélé.

Barcelona už měla mistrovský titul zajištěný dávno před tímto duelem, ale hrála o prestiž a navíc v domácím prostředí, které je samo o sobě dostatečně velkým stimulem. Trenér Valverde nehodlal dát soupeře nic zadarmo a vyslal do hry hvězdy jako Messi, Coutinho, Busquets, Piqué či Iniesta. Své místo si našli také Digne, Vermaelen nebo Dembélé.

Villarrel by moc rád překvapil první tým tabulky a motivací měl dost - bojuje totiž o Evropu. Její aktuální šesté místo sice mohlo být o chlup lepší, ale Žlutá ponorka se musí ohlížet také za sebe, kde čekají dychtiví žraloci. Na Camp Nou se od začátku představili Gaspar, Ruiz, Trigueros, Castillejo nebo Fornals s Baccou.

Právě Bacca se hnal do první zajímavé šance hned na začátku utkání, jenže zradilo ho zpracování. Na opačné straně ukázal záda svému soupeři Ousmane Dembélé, ale ani on se nedokázal propracovat ke střele. První vážnější pokus si sám pro sebe připravil Lionel Messi. Technická rána zkušeného Argentince však nenašla cíl a zaplula vedle tyče. Dlouho to však Barcelonu mrzet nemuselo.

Ousmane Dembélé totiž v 11. minutě nádherně a jako by mimochodem protančil obranou Villarrealu, která se na jeho mysl ani nohy nechytala. Po ráně, kterou vyrazil brankář Sergio Asenjo jen před sebe, byl nejpohotovější Philippe Coutinho. Mladému Brazilci už nedělalo problém dorazit míč do sítě - 1:0.

Od té doby byla Barcelona na koni a nehodlal z něj slézt. Pořád si ale musela dávat pozor na nebezpečný Villarreal. To domácím razantně připomněl Pablo Fornals, který se v 15. minutě střelou zpoza vápna netrefil jen proto, že mu to nedovolil parádním zákrokem brankář Cillessen!

Domácí Blaugranas se mohli uklidnit jen o dvě minuty později, když zvýšili. A to po velmi pohledné akci. Veterán Iniesta i dnes vyučoval fotbal té nejvyšší úrovně, počkal si na náběh Lucase Digneho a sledoval, jak mladý Francouz předkládá balon před bránu. Tam si naběhl osamocený Paulinho, pro nějž posunutí míče za brankovou čáru nebyl problém - 2:0.

Pro Villarreal to byla poměrně ledová sprcha, protože neuplynulo ani dvacet minut, a už prohrával o dvě branky. Přesto se nevzdal. Čeryšev operoval na levém křídle a chtěl zpětnou přihrávkou oslovit nabíhajícího Fornalse. Jeho rána z první ale skončila vysoko nad bránou.

A tak se není čemu divit, že domácí využívali své šance naplno. V hlavní roli opět loučící se velikán Andrés Iniesta. Jeho nádherný dloubáček za obranu vyzval Lionela Messiho a Argentinec ve 45. minutě upravil na 3:0 pro Blaugranas!

Villarreal musel nutně reagovat, ale tak trochu nevěděl, jak si s obranou Barcelony poradit. Do hry byl poslán Nicola Sansone, ale drahnou chvíli se Villarreal k míči nedostával. Vyšlo mu to až deset minut po změně stran a rovnou z toho byl gól. Carlos Bacca si totiž v pokutovém území udělal prostor ke střele, kterou ještě otřel o Sansoneho. Jeho tělo změnilo dráhu letu a branka tak byla připsána střídajícímu hráči!

Po hodině hry musel na brankové čáře zasahovat brankář Jasper Cillessen, ale svou úlohu zvládl. Nakonec se diváci dočkali ještě dvou branek a k radosti naplněného Camp Nou skončil v obou případech balon v síti hostí. Postaral se o to střídající Rakitić, který prošel přes své strážce a nabídl míč nabíhajícímu Dembélému - 4:1! Pátou branku přidal opět Dembélé, kterému při protiútoku asistoval sprintující Messi.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele