7. kolo
01.10.2017 16:15 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - UD Las Palmas 3:0

Barcelona zvládla nanejvýš nezvyklé utkání sedmého kola La Ligy proti Las Palmas, které domácí klub chtěl kvůli nepokojům v souvislosti s probíhajícím referendem o nezávislosti Katalánska původně odložit, a nakonec jej po neshodě s vedením ligy odehrál před prázdnými tribunami. Zatímco první půle nabídla ze strany favorita matný výkon, po změně stran barcelonští zabrali a strhli zápas na svou stranu. Nejprve prolomil bezbrankový stav Sergio Busquets, jehož záhy dvěma trefami doplnil Lionel Messi a stanovil konečné skóre 3:0.

Odpolednímu zápasu předcházely značné nejasnosti a dlouho nebylo jasné, zda utkání proběhne. Výzva barcelonského klubu k odložení zápasu nakonec úspěšná nebyla, a tak pod hrozbou kontumační prohry 0:3 vyhlásilo vedení Barcelony pouhých dvacet minut před úvodním výkopem, že se bude hrát za zavřenými dveřmi a čekající diváci přijdou zkrátka.

Lépe do střetnutí vstoupili hosté, kterým se dařilo držet míč na kopačkách a vytvořit si i lepší šance. Tu vůbec největší měl Jonathan Calleri, jehož přízemní rána skončila až na brankové konstrukci. Barcelona o sobě dala pořádně vědět až po změně stran, kdy nejprve brankáře Chichizolu prověřil z přímého kopu Messi a po čtyřech minutách z druhé půle došlo i na průlom skóre. Messiho roh našel hlavu Busquetse, jenž poslal Barcelonu do vedení.

Také v následujících minutách byl na trávníku ve středu dění Lionel Messi, jehož další dva pokusy si ještě na Chichizolu nepřišly, ovšem gólový zápis argentinské hvězdy byl pouhou otázkou času. Dvacet minut před koncem Messi přetavil povedenou zpětnou přihrávku Denise Suáreze v druhou branku odpoledne a svou třináctou v sezoně, přičemž sedm minut nato nejlepší střelec Barcelony skóroval i podruhé. Tentokráte Messimu připravil palebnou pozici Luis Suárez a pro Las Palmas již za stavu 3:0 nebylo návratu.

Trenér Pako Ayestarán si tak odbyl neúspěšnou premiéru, zatímco barcelonští nadále se stoprocentní bilancí sedmi výher ze sedmi kol kralují La Lize s pětibodovým náskokem před druhou Sevillou.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele