9. kolo
21.10.2017 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Málaga CF 2:0

Ani v devátém kole La Ligy vedoucí Barcelona nepřipustila překvapení a na domácí půdě si poradila s poslední Malagou v poměru 2:0. Katalánský velkoklub tak odpověděl na drtivé vítězství druhé Valencie nad Sevillou a nadále si před Los Che udržuje čtyřbodový náskok. Do značné míry k tomu domácím dopomohl brzký průlom skóre z kopačky Deulofeua, jemuž však předcházelo porušení pravidel, které pozornosti rozhodčích uniklo.

Hned v druhé minutě totiž hostující obrana dokázala zablokovat centr Lucase Digneho, který však míč skákající do zámezí ještě jednou vrátil před branku Malagy, kde jej za nevěřícného přihlížení bránících hráčů doklepl snadno do sítě Gérard Deulofeu. Přestože opakované záběry zcela jasně ukázaly, že Digne již centroval zpoza brankové čáry, protesty hráčů andaluského celku nepadly na úrodnou půdu, neboť sudí Pablo González Fuertes i se svými asistenty tuto skutečnost nestihli postřehnout.

Po takto šťastném vstupu do utkání si ovšem barcelonští během první půli mnoho dalších šancí nevytvořili. Když krátce před odchodem do kabin neuspěl na opačné straně ve slibné pozici Gonzalo Castro, skončila první půle hubeným vedením Barcelony. Také po změně stran měli zprvu nadějnější příležitost ke srovnání hosté, ovšem Marc-André ter Stegen v barcelonské bráně si neumístěnou ránu Rosalese bezpečně pohlídal.

Teprve pak hráči Barcelony zabrali a domácí publikum si mohlo záhy oddechnout. V šestapadesáté minutě si Lionel Messi počkal na náběh Andrése Iniesty, jenž s přispěním teče nebohého Rosalese poslal svou ránu přímo do horního růžku branky. Čtvrthodinu před koncem měl třetí gól večera na kopačkách Luis Suárez, avšak ani z bezprostřední blízkosti nedokázal po pasu Sergiho Roberta trefit brankový prostor. Podobně si poté počínal i hostující Luis Hernández a v samém závěru ještě Messiho připravil o třetí gól zápasu zdvižený praporek čárového rozhodčího. Přesto to Barcelonu mrzet nemusí, neboť si dokráčela k dalšímu relativně pohodlnému vítězství 2:0.

Další test čeká družinu Ernesta Valverdeho příští sobotu v Bilbau, kam se barcelonský kouč vrátí k očekávanému zápasu se svým dřívějším klubem Athleticem.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na Málagu to moc neumíme a to postavení obou týmů v tabulce zavání spíš průserem než jednoznačnou výhrou, ale budu výjimečně optimista 3:0.

Reagovat
valloire

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele