25. kolo
24.02.2018 20:45 CET
6 : 1
(4:1)

Reportáž

Barcelona smetla Gironu šesti góly, úřadovali Messi se Suárezem

Když teprve ve třetí minutě po sérii nedorozumění barcelonské defenzivy poslal Gironu do nečekaného vedení Portu, zdálo se, že ligový nováček na Camp Nou domácího favorita řádně potrápí. Opak byl však pravdou - ještě do přestávky Barcelona zvrátila skóre na svou stranu hned čtyřmi góly a po změně stran odevzdanému soupeři nasázela další dva. Hlavní podíl na celkovém skóre 6:1 má útočná dvojka Lionel Messi s Luisem Suárezem, která se společně podělila o pět branek, zbylou si připsal Coutinho.

Před nedělním zápasem Atlética Madrid na půdě Sevilly tak barcelonský náskok na čele ligové tabulky vzrostl již na deset bodů, přičemž odstup od třetího Realu Madrid zůstává na bodech čtrnácti. Kromě toho katalánský velkoklub tímto triumfem překonala klubový rekord v ligové neporazitelnosti, který doposud držel tým Pepa Guardioly ze sezony 2010/11 s bilancí 31 zápasů bez porážky. V tomto případě Ernesto Valverde navazuje na sedm úspěšných utkání Luise Enriqueho z konce loňské sezony, jež rozmnožil šňůrou dvaceti výher a pěti remíz. Na ligový rekord si ovšem ještě Barcelona musí ještě počkat, neboť jej od roku 1980 drží Real Sociedad s 38 neprohranými duely za sebou.

V úvodu střetnutí s Gironou ovšem na nic takového neměli domácí ani pomyšlení. Hosté totiž zničehonic udeřili takřka z prvního útoku vpřed od zahajovacího výkopu, když zaváhání Umtitiho s vyběhnuvším Ter Stegenem vytrestal Portu a ranou z úhlu do odkryté branky s pomocí obou tyčí poslal svůj tým do překvapivého vedení.

Odpověď favorita na sebe ale nenechala dlouho čekat. Ligovému nováčkovi vydrželo vedení sotva dvě minuty, neboť Luis Suárez vyzrál na ofsajdovou past a ideálně načasovanou kolmici Lionela Messiho bezpečně uklidil do sítě na přední tyč. Messi pak vzal věci do vlastních rukou a po půlhodině hry se zapsal sám do střelecké listiny poté, co si pohrál s dvěma bránícími hráči a přesně vypálil. Perfektní výkon argentinské hvězdy pak podtrhl přímý kop z šestatřicáté minuty, který Messi proměnil chytrou přízemní ranou pod vyskočivší zdí.

Aby toho nebylo pro opařené hosty málo, minutu před koncem první půle si Barcelona připsala ještě jednu učebnicovou akci, která po přímočaré kombinaci Messiho s Coutinhem skončila u Luise Suáreze, jemuž stačilo uklidit míč do prázdné branky z bezprostřední blízkosti.

Ani po změně stran Barceloně nescházela chuť útočit a bavit spokojené domácí osazenstvo na Camp Nou. V šestašedesáté minutě napřáhl zpoza pokutového území Philippe Coutinho a parádní křižnou ranou potvrdil, že střelbu ze střední vzdálenosti má vypilovanou jako málokdo. Stále pak ještě zbyl čas pro Luise Suáreze, aby dokonal hattrick - tentokráte mu míč ke snadnému dopravení do sítě předložil centrem z levé strany uzdravivší Ousmane Dembélé. Barcelona tak v malém katalánském derby deklasovala Gironu 6:1 a nadále s přehledem kráčí za očekávaným titulem.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
valloire

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

golova přehlídka to asi zrovna nebude, ale takova nuda zase ne

Reagovat
smazaný uživatel

Messi predčil Ronalda v priamakoch. Niekedy to bolo opačne ale to už bolo dávno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele