14. kolo
02.12.2017 13:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Barcelona - Celta Vigo 2:2

Fotbalisté Barcelony nedokázali podruhé v řadě zvítězit a doma se Celtou Vigo si připsali pouze remízu 2:2. Celestes na Camp Nou vedli, ale Barcelona po krásných akcích výsledek otočila. Jenomže konečné slovo měli beztak Celestes a Maxi Gómez čtvrthodinu před koncem srovnal na konečných 2:2. Barcelona je sice nadále v čele, ale její náskok se může po utkání Valencie ztenčit.

Barcelona byla jednoznačným favoritem, na druhou stranu Celta Vigo umí hrát ofenzivně, a tak domácí nečekala v žádném případě snadná práce. Celta dokonce favorita nepříjemně zaskočila. Vše započala dlouhá kolmice na Aspase, ten předal balón před branku Sistovi, kterého skvěle vychytal ter Stegen. Každopádně Aspas se vzápětí dostal k dorážce a tady už německý brankář nemohl zasáhnout. Celta Vigo se z vedení radovala pouhou minutu. Barcelona ihned po rozehrávce předvedla rychlou akci na jeden dotek a kdo jiný, než Lionel Messi, srovnal přízemní střelou na 1:1.

Větší převahu měla dle očekávání Barcelona, ale držení balónu s poměrně velkou absencí střelby k ničemu nevedlo. Diváci na Camp Nou se dalších branek dočkali až po změně stran.

V 62. minutě rozebrala ofenzíva Barcelony Celtu podruhé a to vyloženě do posledního šroubku. Messiho průnikovou přihrávku poslal Alba před branku a Luis Suárez zblízka strhl vedení na stranu Katalánců. O chvíli později dobře hlavičkoval Messi a nechybělo mnoho a Barca mohla definitivně stvrdit své vítězství.

Ale utkání nakonec mělo jiný scénář. Celta se rozhodně nevzdala a v 70. minutě srovnala na 2:2. Iago Aspas odvedl další skvělou práci a zakončující Maxi Gómez rozjásal fanoušky Celestes. Nerozhodný stav Barceloně nevyhovoval a Katalánci měli možnost znovu vést, kdyby Gerárd Piqué zakončil svojí hokejovou kličku do prázdné branky. Stoper Barcy trestuhodně odkrytou klec netrefil a Barcelona si už větší šanci v zápase nevytvořila.

V 86. minutě mohl senzačně strhnout vedení na stranu Viga Hernández, ale domácí výrazně podržel ter Stegen. Pro Barcelonu je konečná remíza velkou ztrátou a její náskok na čele LaLigy se může ztenčit. Vše má ve svých rukou Valencia.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele