30. kolo
01.04.2018 12:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Barcelonská nuda, zápas Espanyolu s Alavésem gól nepřinesl

Kdo si během nedělního poledne dopřál místo sledování zápasu Espanyolu a Deportiva Alavés prodlouženou siestu, neprohloupil. Souboj celků ze severu Španělska totiž přinesl nezáživnou první půli, kterou po změně stran doplnila napínavější podívaná, avšak průlomu skóre se diváci na barcelonském stadionu nedočkali a výsledkem byla zasloužená bezbranková remíza.

Oba kluby vstupovaly do utkání z dolních pater ligové tabulky, ovšem zároveň s komfortním náskokem na sestupové pásmo. Domácí Espanyol si užíval více míče na kopačkách, ovšem územní převaha nepřinášela žádné ovoce ve finální fázi, a tak se během celé úvodní pětačtyřicetiminutovky zmohl stejně jako soupeř jen na střely z uctivé vzdálenosti, které buďto mířily nepřesně, anebo je bez větších potíží sbalili do náruče brankáři Pacheco s Lópezem.

Až v samém závěru první půle došlo k situaci, která zvedla diváky ze sedaček. Gérard Moreno, který jako jeden z mála hráčů na hřišti, vybídl povedenou kolmicí do samostatného úniku Aaróna, který se z ostrého úhlu prezentoval tvrdou pumelicí a Pacheco měl co dělat, aby míč vyrazil nad sebe. Ten pak k úlevě gólmana Alavésu cestou dolů dopadl jen na břevno.

Po změně stran Quique Sánchez Flores na domácí lavičce zareagoval dvojím střídáním Melenda s Pablem Piattim a hra Espanyolu měla rázem vyšší tempo. Závěrečná pětadvacetiminutovka tak přece jen nabídla obstojný zážitek, ovšem střelecké pokusy Piattiho s Guidettim na opačné straně se gólově neujaly, a tak utkání dospělo k remíze 0:0.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve 26. a 28. kole vyhrál Espanol doma vypsaný jako outsider. Ted je favorit- mohl by rupnout. Snad se to nestane.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele