35. kolo
29.04.2018 20:45 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Messi nasázel hattrick a Barcelona slaví titul

Zábavný zápas v La Coruni přinesl šest gólů a definitivní potvrzení, že letošním mistrem La Ligy je Barcelona. Katalánský gigant na severu Španělska sice prohospodařil dvoubrankové vedení, avšak díky dvěma slepeným trefám Lionela Messiho v závěrečné desetiminutovce se znovu zmocnil vedení a nakonec zvítězil 4:2. Pro Depor naopak tato prohra znamená jistotu očekávaného sestupu.

Hosté na stadionu Riazor s ničím neotáleli a ujali se vedení již v sedmé minutě. Dembélé nadvakrát procpal přihrávku pod sebe do prostoru, kde číhal Philippe Coutinho a parádní ranou se postaral o průlom skóre. Deportivo se ovšem ani brzkým inkasovaným gólem nenechalo rozhodit a mocně sahalo po vyrovnání. Schärovu hlavičku ale vytěsnil brankář Ter Stegen a gólovou radost dorážejícího Lucase Péreze záhy zhatilo odmávané postavení mimo hru.

Místo nerozhodného stavu tak Barcelona nekompromisně udeřila podruhé a znovu se bylo na co dívat. Excelentní přihrávku "šajtlí" v podání Luise Suáreze neméně kvalitně na zadní tyči napálil z voleje do sítě Lionel Messi a zdálo se, že hosté s přehledem kráčí za vítězstvím. Pouhé dvě minuty nato ovšem Borja Valle zakončil svůj únik přesným pasem k Lucasi Pérezovi, jenž kroucenou ranou okolo Jordiho Alby zařídil Deporu návrat k jednobrankovému manku.

Po změně stran Deportivo pokračovalo ve výtečném výkonu a v 64. minutě se dočkalo nečekaného, přesto zaslouženého vyrovnání. Znovu u toho byl aktivní Valle, jehož centr do ohně sklepl Celso Borges k nohám volného Emreho Colaka, pro nějž už nebyl problém propálit bezmocného Ter Stegena a řádně utkání zdramatizovat.

Když letos v La Lize teče Barceloně do bot, obvykle se může spolehnout na Lionela Messiho, a nejinak tomu bylo i tentokrát. Argentinský střelec v závěrečné desetiminutovce v rychlém sledu za sebou totiž dokonal hattrick a vrátil vedení plně zpět na barcelonskou stranu. Nejprve v 82. minutě skóroval po šikovné narážečce s Luisem Suárezem v hloubi pokutového území a o tři minuty později toto perfektně sehrané duo udeřilo do třetice. V Barceloně se může vesele slavit, a to již čtyři kola před koncem soutěže.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, co by se nám muselo stát

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 a titul je doma!

Reagovat
REPLIKATOR

Messi legenda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele