5. kolo
20.09.2017 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Deportivo Alavés 1:0

Až v pátém zápase se La Coruňa dočkala vůbec svého prvního vítězství v sezóně. Tuhle vzpruhu potřebovala s velkou nutností, jelikož na svém kontě měla dosud jen jeden bod. Zato Alavés i nadále pouze tápe. Nejenže své konto bodů od úvodního kola ještě nerozšířil, ale stále zároveň čeká na svůj premiérový gól v LaLize.

Byl to souboj dvou celků, které na začátku nového ročníku dobrá forma vůbec nezastihla. Hůře v tabulce na tom byla před jejich vzájemným střetnutím už jen poslední Málaga. Jestli domácí měli s jedenácti inkasovanými brankami nejhorší obranu v lize, pak hosté s nula vstřelenými brankami měli vůbec nejhorší útok.

Pro Branquiazuis to nakonec byly vydřené tři body, ačkoli drželi více míč na svých kopačkách. Měli štěstí, že soupeř prostě selhával v koncovce. V 17. minutě vyslal vůbec první střelecký pokus hostující Álvaro Medrán, branku Pantilimona ovšem netrefil. Stejně si mimochodem na druhé straně vedl o čtyři minuty později Valverde.

Za opravdu první výraznější ohrožení soupeřovy brány se dá považovat nenápadné, leč nepříjemně plachtící zakončení z dálky od Munira, které musel Pantilimon vyškrábnout zpoza břevna do zámezí. A po následném rohovém kopu se chytl smutně za hlavu stoper Rodrigo Ely, protože míč nasměroval jen do brankové konstrukce.

Naopak domácí v nastavení první půle poprvé skórovali. Andone unikl podél levé strany, ve správný čas balón vrátil do středu za vápno, kam si sbíhal Luisinho, a ten tvrdou pumelicí na bližší tyčku nachytal na švestkách gólmana Fernanda Pachecu. Hosté se v žádném případě nechtěli vzdávat, jenže toužebné odměny se jednoduše nedočkali.

V 55. minutě vypálil velmi dobře Burgui a Pantilimon nepředvedl úplně jistý zákrok. K dorážce hlavou se tak tlačil Munir, ovšem jeho pokus byl slabý. Na druhé straně mohl naopak náskok po rychlé akci navýšit v 81. minutě Andone, jenže u tyčky naložil s přihrávkou Valverdeho špatně. A skórovat se pak nepodařilo trestuhodně ani Colakovi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele