4. kolo
17.09.2017 12:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Deportivo Alavés - Villarreal CF 0:3

Villarreal veze z Alavésu tři body zcela zaslouženě, protože domácím prakticky nedal žádnou šanci. V atraktivním utkání se mu navíc podařilo vsítit hned tři branky, z nichž o dvě se postaral Cédric Bakambu a jednu měl na svědomí Carlos Bacca.

Domácí celek doufal, že se mu produktivitu Žluté ponorky podaří zastavit či alespoň zpomalit. Proti favoritovi nasadil opory jako Pacheco, Vigaray, Wakaso, Pina, Medrán, Munir nebo Krkić. Hostující celek spoléhal na Barbosu, Rukavinu, Ruize, Costu, Castilleja, Triguerose, Fornalse a zejména na zkušené duo útočníků Bakambu a Bacca.

Od začátku Villarreal jasně udával tempo utkání a jeho hra působila velmi jednoduše. Už po osmi minutách se málem měnilo skóre, protože nepříjemný centr ze strany dostal do sítě hlavičkující Carlos Bacca. Sudí Santiago Jaime Latre mu ale radost pokazil téměř vzápětí, protože pískal a následně mával ofsajd. Na opačné straně pálil hodně nebezpečně Gómez, ale Barbosa byl na místě včas.

Domácí Gómez se pokoušel tvrdou ranou propálit brankáře Barbosu také o pár minut později, ale také tehdy zklamal. A Villarreal udeřil. Cédric Bakambu se hbitě obtočil kolem svého strážce a spěchal s míčem u nohy k bráně. Trochu překvapivě z dálky natáhl, ale protože byla jeho rána tečována obráncem, brankář Pacheco už nestihl nijak reagovat - 1:0 pro Villarreal.

Deportivo neházelo flintu do žita, ale bylo pod tlakem a nedokázalo úplně správně kombinovat. Když už mladík Munir zapojil rychlé nohy a mířil do šance, setkal se s ofsajdovým praporkem. A když Samu Castillejo v závěru neproměnil svou střelu v další branku, sudí poslal oba celky do šaten k přestávce.

Větší vliv měla na hosty. Rodrigo Hernández si vyskočil nejvýš ze všech na centr po standardní situaci, jenže podle názoru arbitra stál také on v ofsajdu. Branka tedy platit nemohla, ale rozhodně ukazovala, že se hosté nesmíří s hubeným vedením. Už v 52. minutě se jejich snaha zformovala do druhé branky, když brankář Pacheco tvrdou ránu z vápna jen vyrazil. Nejblíže k balonu měl pozorný Carlos Bacca - 2:0.

Po hodině hry bylo prakticky hotovo. Křídelník Samu Castillejo si všiml nabíhajícího Cédrica Bakambua a poslal mu nádhernou přihrávku. Bakambu sice přebíral balon v docela ostrém úhlu a navíc brankář Pacheco pohotově vybíhal, ale ani to nestačilo. Balon mu totiž prosvištěl vedle padajícího těla a Villarreal vedl nad Alavésem o tři branky!

A rozhodně to nebylo všechno, protože jen o chvíli později zachránilo domácí břevno, které zastavilo ránu Castilleja! V závěru utkání se do hry dostal také mladík Enes Ünal v dresu Žluté ponorky a také on zlobil obranu domácího Alavésu. Jeho zajímavá střela ale skončila pod kontrolou brankáře Pacheca, který balon zkrotil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele