15. kolo
08.12.2017 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - UD Las Palmas 2:0

Deportivo Alavés zvládlo důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Las Palmas a po vítězství v páteční předehrávce 15. kola v poměru 2:0 svého protivníka předskočilo. V tabulce nejvyšší španělské soutěže poskočilo na osmnáctou pozici s dvanácti body a za La Coruňou zaostává pouze o skóre. Naopak hosté se propadli na předposlední devatenáctou příčku s deseti body a před Malágou disponují jen dvoubodovým náskokem.

Domácí rozhodli o svém vítězství v polovině úvodního dějství a zhruba deset minut po přestávce, hosté se na žádnou odpověď nezmohli. Alavés vstoupilo do zápasu velmi nebojácně a už ve 4. minutě zahrozil stoper Alexis, v dobré pozici poslal balón vysoko nad. Zhruba po dvaceti odehraných minutách poslal míč před branku Martín, skluzující Munir El Haddadi ho umístil mimo prostor tří tyčí.

Deportivo vytěžilo ze svého tlaku první branku ve 23. minutě, kdy střelu Pedrazy vyrazil gólman Lizoain do strany přímo na nohu dobíhajícího Ibaie Gómeze, jenž z první z hranice brankového území bez potíží rozvlnil síť. Hosté se poprvé ozvali až v závěru první půle, avšak přímý volný kop Tannaneho těsně před pokutovým územím vyrazil brankář Pacheco před sebe ke svým spoluhráčům. Domácí se definitivně uklidnili v 55. minutě.

Dvaadvacetiletý marocký rodák El Haddadi skóroval podruhé v tomto ročníku španělské ligy po geniálním pasu Pedrazy téměř od brankové čáry. U přední tyče pak jemnou tečí usměrnil balón za záda Lizoaina. Za dalších deset minut se podruhé v tomto klání objevil ve stoprocentní možnosti Alexis, tentokráte z deseti metrů trefil levou konstrukci, od které se míč odrazil do zámezí. Alavés nepolevovalo v tlaku ani v dalším průběhu.

V 71. minutě zabránil třetímu gólu ve své síti Lizoain, když si po přímém volném kopu z levého křídla poradil s hlavičkou zblízka od Maripána. Ihned na to zívala prázdná branka před Munirem, ten ale v obrovské šanci selhal a z mírného úhlu mířil do boční sítě. V závěrečné desetiminutovce si Pacheco nejprve poradil v tváří tvář proti Munirovi a vzápětí i s ranou střídajícího Christiana Santose, v 88. minutě mířil těsně nad levý horní roh hostující Lemos.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele