13. kolo
25.11.2017 13:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Deportivo Alavés - SD Eibar 1:2

Ještě před týdnem před utkáním s Betisem se nacházel Eibar v hluboké krizi, nevyhrál totiž hned osmkrát v řadě, teď se však zdá, že nelehké období překonal. V baskickém derby těsně přetlačil Alavés, který naopak po své celkově jedenácté porážce v LaLize zůstal na předposledním místě tabulky a i nadále ztrácí na záchranu pět bodů.

Až na nepříjemné zranění domácího obránce Alexise, který musel ze hřiště odejít už po osmi minutách hry, a opravdu hodně nepovedené zakončení jeho náhradníka Carlose Vigaraye nenabídla první třetina tohoto střetnutí zhola nic. Tu pravou fotbalovou zábavu odstartoval až gól hostujícího středopolaře Joana Jordána ze 33. minuty.

Z vápna se nejprve snažil zacílit Inui, z blízkosti však trefil pouze bránícího Manua Garcíu, od něj se následně míč odrazil do cesty Joanovi Jordánovi, který dělovkou propálil brankáře Fernanda Pachecu. V závěru půle se pak situace Deportivu ještě více zkomplikovala, jelikož Santos byl po kung-fu kopu vůči Arbillovi po druhé žluté kartě vyloučený.

Eibar byl v přesile lepším týmem, pět minut po obrátce mohl náskok navýšit Charles, avšak svou hlavičku usměrnil jen do náruče připraveného Fernanda Pachecy. V 69. minutě se již hostům přece jenom podařilo znovu skórovat. Ivi svým jemným obloučkem zprava našel na bližší tyčce Charlese a ten hlavou zacílil přesně na druhou stranu.

Rozhodčí José Munuera měl jinak v tomto utkání opravdu hodně práce. Celkem rozdal oběma ekipám deset žlutých karet, jednu proměnil v červenou, a to jí přitom v 83. minutě vytahoval ještě jednou. Charles totiž neudržel nervy na uzdě, v nepřerušené hře nesmyslně vrazil do Manua Garcíy, a musel se pakovat předčasně z hrací plochy.

Tři body si už však Eibar vzít nenechal, byť se jeho rivalovi podařilo v nastavení snížit. Ibai Gómez přenechal balón střídajícímu Burguiovi, ten si ho za vápnem narovnal na pravačku a namířil ho přesně k tyči. Tahle branka však přišla na řadu až příliš pozdě. Deportivo se pak k nějakému dalšímu zakončení už propracovat nedokázalo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele