35. kolo
29.04.2018 16:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - Atlético Madrid 0:1

Druhé místo bude nadále patřit Atléticu Madrid, které zvítězilo nejtěsnějším rozdílem na půdě Deportiva Alavés. Los Colchoneros se na tři body pořádně nadřeli a vítěznou branku vstřelili až čtvrthodinu před koncem. Z pokutového kopu rozhodl Kevin Gameiro.

Atlético čeká už ve čtvrtek náročná odveta semifinále Evropské ligy proti Arsenalu, a tak kouč Diego Simeone některé hvězdy pošetřil, včetně brankáře Oblaka nebo francouzského útočníka Griezmanna.

Do první vážnější šance se dostal domácí Alavés, El Haddadi postupoval sám na brankáře Wernera, ale nakonec nezakončil, protože obrana Atlética na poslední chvíli dokázala zasáhnout. Na druhé straně minul branku z přímého kopu Thomas a před koncem poločasu vyzkoušel pozornost Sivery Diego Costa. První poločas na stadionu Mendizorroza branku nepřinesl a také ve druhém dějství to dlouho na žádný gól nevypadalo.

Nedá se však říci, že by se diváci v zápase nudili. Po hodině hry si udělal prostor ke střele Vitolo a Sivera musel vyrážet. Zahanbit se nenechal ani Werner, který vyrazil na rohový kop pokus Guidettiho. Utkání nakonec nedochytal Sivera, jenž se při předchozím zákroku zranil a mezi tyče musel Pacheco.

A lépe se snad uvést ani nemohl. V 70. minutě byla ve prospěch Atlética nařízena penalta, protože Wakaso stáhl Vitola, ovšem Fernando Torres jí neproměnil. Pacheco vystihl směr a ikonu Atletů znemožnil. Jenže o sedm minut později měli Los Colchoneros další výhodu pokutového kopu. Wakaso se znovu provinil, tentokrát zahrál rukou a Kévin Gameiro odčinil předchozí Torresovo selhání.

V závěru zápasu se Simeoneho svěřenci soustředili na udržení výsledku a kromě šance Pedrazy Deportivo do ničeho nepustili. Ještě v páté minutě nastavení uviděl Ángel Correa dvě žluté karty a byl vyloučen, nicméně vliv na vývoj utkání to nemělo žádný.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele