29. kolo
18.03.2018 12:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Butarque, divadlo nočních můr

Leganés zaslouženě získal tři body proti Seville. S téměř maximální jistotou můžeme říci, že si zajistil setrvání pro další sezónu v LaLize. To naopak Andalusané si zkomplikovali postavení na příčkách zaručující evropskou účast. Hosté se ze začátku utkání nikam nehnali a litovat toho mohli už v 8. minutě. Nordin Amrabat dostal z pravé strany přihrávku do běhu mezi dvěma obránci a mířil sám na Sergia Rica, toho úspěšně obstřelil a míč mířil do prázdné branky.

Na poslední chvíli však Clément Lenglet dokázal odkopnout míč do bezpečí. Sevilla se do první šance dostala v 25. minutě. Tentokráte pálil Pablo Sarabia z pravé strany, ale jeho povedený pokus, technickou přízemní střelu na zadní tyč, vytěsnil Iván Cuéllar. Leganés se postupem času dostávalo více a více ke slovu a bylo aktivnějším týmem na hřišti.

Běžela už 42. minuta zápasu, kdy se vedení zápasu ujal tým z předměstí Madridu. Po rohovém kopu zahraném na zadní tyč se absolutně volný octl Unai Bustinza. I když hlavičkoval v těžké pozici, tak jeho pokus skončil v síti. Domácí měli i v druhém poločase navrch, otěže zápasu měli ve svých rukou. Sevilla se sice tlačila do útoku, ale k ničemu velkému se opravdu nedostala.

Po velmi disciplinované hře navýšili vedení hráči Leganésu. V 69. minutě se dostali do rychlého protiútoku. Zleva oslovil Diego Rico ve středu Javi Erasa, který s přehledem a ledovým klidem zakončil. Bylo to už 2:0 a celkem smutný vývoj pro tým, který dokázal v týdnu vyřadit Manchester United z vyřazovací fáze Ligy mistrů.

Sevilla se snažila něco udělat s tímto kláním, ale další kompilace pro ně přišla pět minut před koncem, jelikož druhou žlutou kartu obdržel Sarabia a musel předčasně do šatny. I v oslabení a vůbec poslední minutě dokázali sevillští snížit. Miguel Layún si naběhl do šestnáctky, kde přijal přihrávku a na zadní tyč propálil domácího gólmana. Jenže nic dalšího už nestihli.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele